Broodje schelvis met kruidenmayonaise
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de Schelvis4kleine schelvis filets
-
200 gveldbonenmeel
-
2eieren
-
200 mlkoud water
-
1/2 tlkerriepoeder
-
1/2 tlpaprikapoeder
-
•zout en peper
-
1 Lkoolzaadolie (voor frituur)
-
Voor het broodje4broodjes
-
•rucola
-
Voor mayonaise2eieren
-
2 elazijn
-
1 tlmosterd (glad)
-
1 tlhoning
-
400 mlkoolzaadolie
-
1/2citroen
-
1 gzout
-
•bieslook, dille, peterselie
-
Begin met de mayonaise. Splits de eieren en meng de eidooiers met de azijn, mosterd, honing, zout en de peterselie. Mix dit goed, terwijl je langzaam de olie toevoegt. Als de mayonaise dik is, voeg je het sap van de citroen en de overige kruiden toe.
-
Verwarm nu alvast de koolzaadolie in een frituur of in een pan tot 180 graden. Frituur je in een pan? Zorg dat je pan extra stevig staat en doe een schort om.
-
Voor het beslag meng je twee eieren, het veldbonenmeel en het water. Blijf roeren tot er een glad beslag ontstaat. Voeg de kerrie- en paprikapoeder toe. maak op smaak met zout en peper.
-
Haal de schelvisfilets door het beslag. Frituur de filets voorzichtig in de koolzaadolie op 180 graden. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Laat de vis uitlekken op keukenpapier en voeg eventueel zout toe als je dat lekker vindt.
-
Snij de broodjes open en beleg deze met de vers gefrituurde filets, de mayonaise en een beetje rucola.
- Eet smakelijk!