Broodje gebakken schelvis
3 min

Broodje schelvis met kruidenmayonaise

Met koolzaadolie uit Zuidwolde maakt Ramon een heerlijk broodje gebakken schelvis. De olie wordt op verschillende manieren gebruikt!
Gerecht Vis
Bereidingstijd 45 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de Schelvis
    4
    kleine schelvis filets
  • 200 g
    veldbonenmeel
  • 2
    eieren
  • 200 ml
    koud water
  • 1/2 tl
    kerriepoeder
  • 1/2 tl
    paprikapoeder
  • zout en peper
  • 1 L
    koolzaadolie (voor frituur)
  • Voor het broodje
    4
    broodjes
  • rucola
  • Voor mayonaise
    2
    eieren
  • 2 el
    azijn
  • 1 tl
    mosterd (glad)
  • 1 tl
    honing
  • 400 ml
    koolzaadolie
  • 1/2
    citroen
  • 1 g
    zout
  • bieslook, dille, peterselie
  1. Begin met de mayonaise. Splits de eieren en meng de eidooiers met de azijn, mosterd, honing, zout en de peterselie. Mix dit goed, terwijl je langzaam de olie toevoegt. Als de mayonaise dik is, voeg je het sap van de citroen en de overige kruiden toe.

  2. Verwarm nu alvast de koolzaadolie in een frituur of in een pan tot 180 graden. Frituur je in een pan? Zorg dat je pan extra stevig staat en doe een schort om.

  3. Voor het beslag meng je twee eieren, het veldbonenmeel en het water. Blijf roeren tot er een glad beslag ontstaat. Voeg de kerrie- en paprikapoeder toe. maak op smaak met zout en peper.

  4. Haal de schelvisfilets door het beslag. Frituur de filets voorzichtig in de koolzaadolie op 180 graden. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Laat de vis uitlekken op keukenpapier en voeg eventueel zout toe als je dat lekker vindt. 

  5. Snij de broodjes open en beleg deze met de vers gefrituurde filets, de mayonaise en een beetje rucola.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.