
Bruschetta met terpkaas
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2grote vleestomaten
-
150 gterpkaas (of andere natuurkorstkaas)
-
10pitloze groene olijven
-
10blaadjes basilicum
-
1rode ui
-
1Turks brood
-
100 ggemengde sla
-
1teentje knoflook
-
•tuinkers
-
•balsamicosiroop
-
•olijfolie
-
•zeezout
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het brood in plakken van ongeveer twee centimeter dik.
-
Plaats het gesneden brood in een ovenschaal en besprenkel het met wat olijfolie en een beetje zeezout. Bak de plakken brood ongeveer tien minuten af in de voorverwarmde oven. Als de plakken brood goudbruin zijn, haal je ze uit de oven en smeer je ze in met het teentje knoflook.
-
Snijd de tomaten en de terpkaas (of andere natuurkorstkaas) in blokjes. Snipper het uitje en snijd de basilicum en olijven klein. Meng de ingrediënten door elkaar.
-
Bouw het gerechtje als volgt op: Neem een getoast plakje brood en plaats daarop een klein beetje sla. Vervolgens een flinke schep van het tomatenmengsel. Spuit er sierlijk wat Balsamicosiroop over en maak het gerechtje af met wat tuinkers.
- Eet smakelijk!
