3 minuten

Bruschetta met terpkaas

Op een idyllische boerderij op een van de Kampereilanden in de provincie Overijssel proeft chef-kok Sharon de Miranda een bijzondere kaas: de terpkaas. Deze echte boerenkaas, gemaakt van biologische, rauwe melk, rijpt in de 300 jaar oude kelder van de terpboerderij van de familie Bruins. Hierdoor ontwikkelt de kaas een mooie natuurkorst. Met deze natuurflorakaas maakt Sharon een smakelijke bruschetta.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 2
    grote vleestomaten
  • 150 g
    terpkaas (of andere natuurkorstkaas)
  • 10
    pitloze groene olijven
  • 10
    blaadjes basilicum
  • 1
    rode ui
  • 1
    Turks brood
  • 100 g
    gemengde sla
  • 1
    teentje knoflook
  • tuinkers
  • balsamicosiroop
  • olijfolie
  • zeezout
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het brood in plakken van ongeveer twee centimeter dik.

  2. Plaats het gesneden brood in een ovenschaal en besprenkel het met wat olijfolie en een beetje zeezout. Bak de plakken brood ongeveer tien minuten af in de voorverwarmde oven. Als de plakken brood goudbruin zijn, haal je ze uit de oven en smeer je ze in met het teentje knoflook.

  3. Snijd de tomaten en de terpkaas (of andere natuurkorstkaas) in blokjes. Snipper het uitje en snijd de basilicum en olijven klein. Meng de ingrediënten door elkaar.

  4. Bouw het gerechtje als volgt op: Neem een getoast plakje brood en plaats daarop een klein beetje sla. Vervolgens een flinke schep van het tomatenmengsel. Spuit er sierlijk wat Balsamicosiroop over en maak het gerechtje af met wat tuinkers.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda