Pasta met mosselen en bruschetta

Chef-kok Ramon Brugman kookt vandaag een snelle maaltijd. Hij kiest dit keer voor pasta met Zeeuwse mosselen, dille en citroen. Daarbij maakt hij smakelijke knapperige broodjes: tomatenbruschetta met ansjovis.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 2 kg
    mosselen
  • 300 g
    pasta
  • 1
    stuk Parmezaanse kaas
  • 5
    stuks tomaten
  • 1
    grote ui
  • 3
    tenen knoflook
  • 1
    rode peper
  • 1
    bosje dille
  • 1
    bosje basilicum
  • 1/2
    bosje peterselie
  • 2
    citroenen
  • 1
    stokbrood
  • 2
    tomaten
  • 3
    filets ansjovis
  • 8
    zwarte olijven
  • olijfolie
  • zout en peper
  1.  Verwarm de oven voor op 170 graden. 

  2. Spoel de mosselen schoon. Breng een pan water aan de kook.

  3. Snij de ui, 2 tenen knoflook en de rode peper. Snij de tomaten in blokjes en hak de kruiden. Bewaar 4 takjes basilicum voor de tomaten bruschetta. 

  4. Zet de ui en knoflook aan in een scheutje olijfolie. Voeg de tomaten toe en een beetje peper.. Laat dit zachtjes koken tot een saus.

     

  5. Zoek de mosselen goed uit. De mosselen die open staan of drijven in het water moet je weg gooien. 

  6. Doe de pasta in het kokende water. Zodra de pasta gaar is giet je het af

  7. Doe ondertussen de mosselen bij de tomaten saus. Schud af en toe goed met de pan en wacht tot de mosselen open gaan.

  8. Voeg vervolgens de kruiden toe aan de mosselen en de pasta. Meng alles goed door elkaar.

  9. Voor de bruschetta snijden we het stokbrood in dunne lange stukken.

     

  10. Schil 1 teen knoflook en snij hem door de midden. Wrijf alle stukjes stokbrood in met de gehalveerde knoflook en druppel er wat olijfolie op. Breng het vervolgens op smaak met zout en peper. 

  11. Leg de stukjes stokbrood op een bakplaat met bakpapier en doe deze ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze daarna even afkoelen.

  12. Haal de zaadlijsten uit de tomaten door deze in vieren te snijden en met een mes de zaadlijsten eruit te scheppen. Snij daarna de tomaten in kleine blokjes. Snij ook de olijven en de ansjovis fijn en meng dit allemaal door elkaar heen. 

  13. Haal de blaadjes van de 4 takjes basilicum en doe dit samen met wat olijfolie bij het tomatenmengsel. Maak het op smaak met zout en peper. Doe de vulling boven op de stukjes stokbrood en garneer ze nog met een blaadje basilicum. 

  14. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets