Candy apples | Lekkere track

Candy apples met kaneel voor Halloween

Vanwege Halloween maakt onze chef-kok Ramon Brugman deze gruwelijk lekkere Candy Apples! 

Recept

Ingrediënten

  • 6 granny smith appels
  • 6 lollystokjes (dik)
  • Voor de stroop
    150 ml
    water
  • 2 el
    glucose stroop of keukenstroop
  • 500 gr
    suiker
  • 1
    kaneelstok
  • rode kleurstof
  1. Was de appels met warm water zodat je het was laagje van de appel wast. Zet ze daarna in de koelkast. Prik in elke appel een stokje. 

  2. Doe de suiker in een grote pan en voeg het water, de stroop en de stok kaneel toe. Breng aan de kook. 

  3. Was de zijkant van de pan met een kwastje en water zodat er geen suiker meer aan de zijkant van de pan zit. Anders gaat dit verbranden of zorgt dit ervoor dat de suiker gaat kristalliseren. 

  4. Kook dit geheel in tot 148 graden Celsius. Let op! Als de suiker kookt haal je de kaneelstok eruit. Bij 140 graden voeg je de kleurstof toe en kook het verder tot 148. 

  5. Haal de pan van het vuur en wacht even tot het uitgebreid is. Haal nu de appels door de suiker stroop en laat ze goed uitlekken. Zet ze op een plaat met bakpapier. Laat ze goed afkoelen. 

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.