Onze duurzame tuinvrouw Anne is weer in de BinnensteBuiten moestuin. Ze oogst wat van de mini zuilappels om een overheerlijke toetje te maken. Ze maakt gevulde appeltjes met spijs en vanille. Perfect voor de herfst. Benieuwd naar het recept? Lees dan verder!

Zo maak je het:

1. Schil de appels en haal de klokhuizen eruit. Je kan een appel per persoon rekenen. 
 

2. Maak een mengsel van 150 gram spijs, een eierdooier en schraap het binnenste van 1 vanillestokje.
 

3. Vul en bedek de geschilde appels met het mengsel van spijs en vanille.

4. Vervolgens pak je de met spijs bedekte appels in met roomboter-bladerdeeg. Dit doe je door de appel in het midden te leggen en de vier hoekjes om de appel heen dicht te vouwen. Vervolgens keer je de appel om en prik je een gaatje in de bovenkant. Op deze manier kan hete lucht en/of vocht ontsnappen. 
 

5. Bestrijk het bladerdeeg met een geklutst ei en strooi er suiker op. Zo krijgen de appels een mooi glanzend en zoet jasje. Het overgebleven vanille stokje kun je bijvoorbeeld gebruiken als appelsteeltje.

6. Bak de appels ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 200 graden (electrisch) of 180 graden (hetelucht).
 

7. Anne eet deze herfstappeltjes het liefst met een warme vanille-roomsaus. Dit kun je maken door vanille en kookroom te mengen. Je kunt ook een plantaardige kookroom gebruiken van bijvoorbeeld soja of haver als vegan optie. 

En dan hoef je alleen nog maar te genieten van dit herfstige toetje! Eet smakelijk!!

Bekijk het item hier!

Benieuwd naar Anne haar bezoekje aan de BinnensteBuiten moestuin? Ze maakt zich klaar voor de herfst, oogst de laatste mediterrane soorten en ze plant alvast tulpenbollen!

Bekijk de video
Olifantenknoflook in de BinnensteBuiten moestuin
Geschreven door
Elisa Bakker
Datum