Recept: Carpaccio van harder

20 september 2017
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Carpaccio van harder
In de Zeeuwse wateren vist de familie Bout op harder, een wat minder bekende vissoort. Moeder Miranda maakt van de kuit (de viseitjes) van de harder de door sterrenchefs geroemde bottarga. Bottarga is een visspecialiteit uit Sardinië, en Miranda is de enige in Nederland die dit exclusieve product maakt! Culinair expert Alain Caron gaat samen met de vader van het gezin op jacht om de harders te vangen en dat is nog niet zo eenvoudig.
4 personen

Ingrediënten voor Carpaccio van harder

  • bottarga
  • 400 g visfilet zoals harder, tonijn,makreel, ect. 
  • 1 mooie verse venkel
  • 1 zakje Japanse bonen 
  • 1 bosjes radijs
  • 1  ui

Voor de vinaigrette

  • 3 el extra vierge olijfolie
  • de sap van een heel citroen
  • 1 tl balsamico azijn
  • 1 tl honing 
  • zout en peper

​*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

Aan de slag

  1. 1

    Maak met een een (Japanse) mandoline dunne sliertjes van de venkel en bewaar in een kom. Haal de Japanse bonen uit het zakje. Haal van alle bonen het eventuele velletje af. Bewaar ze ook in hetzelfde bakje van de venkel. Maak de radijs schoon en snij ze in klein plakjes en verder in kleine batonettes. Maak het ui schoon en snij het in dunne ringen. 

  2. 2

     

    Doe alle gesneden ingrediënten samen in een grote kom en marineer de ui, venkel en radijs met de vinaigrette en bewaar ongeveer 15 minuten voordat je de bonen er bij doet. Snij de visfilet in dunne plakjes en leg ze als een roos op het bord. Leg de venkelsalade in het midden. Rasp wat bottarga over het geheel.  

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter