Ceviche van kabeljauw

16eten
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
31 personen

Sharon de Miranda maakt een snelle maaltijd: ceviche van kabeljauw. Dit gerecht van rauwe vis dat 'gaart' in citroensap is oorspronkelijk een Peruaanse lekkernij.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 500 g
    kabeljauwfilet
  • 2
    teentjes knoflook
  • 4 dl
    limoensap
  • 1
    Madame Jeanette
  • 1
    rode ui
  • bosje koriander
  • bosje platte peterselie
  • 20 g
    gember
  • 10
    diverse soorten tomaten
  • olijfolie extra vierge
  • bosje basilicum
  • Klein stukje Parmezaanse kaas
  • 50 g
    rucola
  • 50 g
    amandelschaafsel
  • zout naar smaak

Bereiding

  1. 1

    Snij de kabeljauw zo dun mogelijk. 

  2. 2

    Plaats de gesneden kabeljauw in een ovenschaal en giet de limoensap over de vis.

     

  3. 3

    Hak de knoflookteentjes, gember en een stukje madame Jeanette zo fijn mogelijk. Snij de rode ui in halve ringen en snij de peterselie en koriander fijn.

  4. 4

    Meng al deze ingrediënten door de kabeljauw met limoen heen en voeg er wat zout toe naar smaak. Laat de ceviche rusten en ga veder met het maken van de tomatencarpaccio.

     

  5. 5

    Snij de div. tomaten zo dun mogelijk en verdeel deze over 4 borden.

  6. 6

    Pureer ongeveer 1 dl olijfolie met ongeveer 20 blaadjes basilicum tot een egale olie. Smeer vervolgens de plakjes tomaat in met deze olie.

     

  7. 7

    Rooster het amandelschaafsel in een pan.

  8. 8

    Maak vervolgens je bord mooi op. Start met de plakjes, daar overheen wat van de ceviche. Leg er wat rucola op en strooi er als het laatste wat van de geroosterde amandelschaafsel overheen. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!