Recept: Ceviche van kabeljauw

23 januari 2017
Waardeer: 
(Totaal: 3 stemmen)
Stilstaand beeld van Ceviche van kabeljauw
Sharon de Miranda maakt een snelle maaltijd: ceviche van kabeljauw. Dit gerecht van rauwe vis dat 'gaart' in citroensap is oorspronkelijk een Peruaanse lekkernij.
4 personen

Ingrediënten voor Ceviche van kabeljauw

  • 500 gr kabeljauwfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 dl limoensap
  • 1 Madame Jeanette
  • 1 rode ui
  • Bosje koriander
  • Bosje platte peterselie
  • 20 gr gember
  • 10 diverse soorten tomaten
  • Olijfolie extra vierge
  • Bosje basilicum
  • Klein stukje Parmezaanse kaas
  • 50 gr rucola
  • 50 gr amandelschaafsel
  • Zout naar smaak

 

 

Wat drinken we er bij? Fruit thee (trek een kopje fruit thee naar keuze en voeg er 1 aardbei 1 schijfje limoen en 1 schijfje sinaasappel aan toe)

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Snij de kabeljauw zo dun mogelijk. 

  2. 2

    Plaats de gesneden kabeljauw in een ovenschaal en giet de limoensap over de vis.

     

  3. 3

    Hak de knoflookteentjes, gember en een stukje madame Jeanette zo fijn mogelijk. Snij de rode ui in halve ringen en snij de peterselie en koriander fijn.

  4. 4

    Meng al deze ingrediënten door de kabeljauw met limoen heen en voeg er wat zout toe naar smaak. Laat de ceviche rusten en ga veder met het maken van de tomatencarpaccio.

     

  5. 5

    Snij de div. tomaten zo dun mogelijk en verdeel deze over 4 borden.

  6. 6

    Pureer ongeveer 1 dl olijfolie met ongeveer 20 blaadjes basilicum tot een egale olie. Smeer vervolgens de plakjes tomaat in met deze olie.

     

  7. 7

    Rooster het amandelschaafsel in een pan.

  8. 8

    Maak vervolgens je bord mooi op. Start met de plakjes, daar overheen wat van de ceviche. Leg er wat rucola op en strooi er als het laatste wat van de geroosterde amandelschaafsel overheen. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter