7 minuten

Champignon loempia's

Sharon gaat voor een betaalbare maaltijd en maakt champignonloempia's.

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Ingrediënten champignonloempia’s
    12
    loempiavellen
  • 200 g
    kastanjechampignons
  • 100 g
    geraspte wortel
  • 100 g
    taugé
  • 1
    Spaanse peper
  • 1
    bosje koriander
  • 1 el
    bloem
  • 1 el
    vissaus
  • 2 el
    sesamolie
  • ½ tl 5-kruidenpoeder
  • Ingrediënten sesamnoodles en pittige kool
    300 g
    gesneden witte kool
  • 250 g
    eiermie
  • 50 g
    sesamzaadjes
  • 50 g
    seroendeng
  • 1
    bosje selderij
  • 1
    bosje bosui
  • 2 el
    sojasaus
  • 2 el
    sambal badjak
  • 1 tl
    koenjitpoeder
  • sesamolie
  1. Begin met de bereiding van de champignonloempia’s. Snij de kastanjechampignons in kleine blokje en verhit een koekenpan met de sesamolie. Bak de champignons goudbruin en voeg de 5-kruidenpoeder toe. 

  2. Blus de champignons af met de visolie en bak de geraspte wortel, taugé en wat fijn gehakte Spaanse peper kort mee. 

  3. Meng in een kommetje de bloem met een beetje water tot een papje. 

  4. Plaats de ontdooide loempiavellen onder een vochtige doek, zodat ze niet kunnen uitdrogen. Leg een volle eetlepel met het groentemengsel in het midden van een loempiavel, keer de zijkanten naar binnen en rol hem op.

  5. Bestrijk het laatste puntje met het bloempapje en plak het dicht. Herhaal dit met alle loempiavellen. 

  6. Frituur de loempia’s goudbruin in een voorverwarmde frituurpan (175 graden). Laat de gefrituurde loempia’s uitlekken op wat keukenpapier. 

  7. Ga dan verder met de bereiding van de sesamnoodles en de pittige kool. Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. 

  8. Rooster de sesamzaadjes in een hete koekenpan goudbruin. 

  9. Verhit een wok met een scheutje sesamolie en bak hierin de eiermie 2 minuten met de sojasaus. Snij ondertussen de bosui en het bosje selderij fijn en roer dit door de eiermie. 

  10. Verwijder de wok van het vuur en strooi de sesamzaadjes erover.

  11. Verhit een wok met een scheutje olie en bak de sambal badjak ongeveer een half minuutje. Vervolgens bak je de kool ongeveer 3 min op middelhoog vuur. Voeg de koenjit toe en laat het nog 1 min bakken op laag vuur. 

  12. Serveer de kool, eiermie en de loempia op een bord. 

  13. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.