Chicken piccata

Chicken piccata
8 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
526 personen
Sharon maakt een kipgerecht op Italiaanse wijze: chicken piccata. De kipfilet wordt hierbij heel dun gesneden en gebakken en opgediend in een saus van citroen, boter en kappertjes.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 4
    kipfilets
  • 4 el
    bloem
  • 100 g
    roomboter
  • 2
    citroenen
  • 150 ml
    witte wijn
  • 2 el
    kappertjes
  • bosje
    platte peterselie
  • peper/zout
  • Gele rijst en doperwten
    4 kopjes
    rijst (ca. 100 g per persoon)
  • 450 g
    diepvriesdoperwten
  • 1
    ui
  • 2
    laurierblaadjes
  • 2
    kruidnagels
  • 2 el
    koenjit (kurkuma poeder)
  • olie

Bereiding

  1. 1

    Maak de gele rijst als volgt. Zet de pan met rijst met een vingerkootje met water erboven zonder deksel op een gaspit op hoog vuur. Roer de koenjit erdoor en leg de kruidnagel en het laurierblaadjes erop. Zodra het water begint te koken, draai je het vuur naar de laagste stand en doe je een deksel op de pan. Laat dit 12 minuten op laag vuur staan. 

  2. 2

    Sla met een vleeshamer de kipfilets plat. Breng de filets op smaak met wat peper en zout en bestrooi beide kanten met bloem.

  3. 3

    Na 12 minuten zet je het vuur uit en laat je de rijst nog ongeveer 10 minuten staan met deksel op de pan. Roer de rijst eventueel los met een vork.

  4. 4

    In die 10 min dat de rijst in de pan nastoomt, bak je de kipfilets. Smelt 80 g van de roomboter in een ruime koekenpan. Bak de kipfilets goudbruin krokant circa 2 min per kant. Haal de gebakken kipfilets uit de pan en houdt ze warm in aluminiumfolie. Blus de pan van de kip af met de witte wijn en het sap van de citroen. Voeg de overige boter eraan toe en laat dit indikken tot een wat dikkere saus. Vervolgens doe je de gebakken kipfilets terug in de pan samen met wat schijfjes citroen en de kappertjes en laat dit 1 minuutje sudderen.

  5. 5

    Maak de chicken piccata af met wat vers gesneden peterselie.

  6. 6

    Verhit een wok met een scheutje olie. Snipper het uitje en fruit deze in de wok. Bak vervolgens de doperwten 5 min op middelhoog vuur gaar.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!