Chicken piccata
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4kipfilets
-
4 elbloem
-
100 groomboter
-
2citroenen
-
150 mlwitte wijn
-
2 elkappertjes
-
bosjeplatte peterselie
-
•peper/zout
-
Gele rijst en doperwten4 kopjesrijst (ca. 100 g per persoon)
-
450 gdiepvriesdoperwten
-
1ui
-
2laurierblaadjes
-
2kruidnagels
-
2 elkoenjit (kurkuma poeder)
-
•olie
-
Maak de gele rijst als volgt. Zet de pan met rijst met een vingerkootje met water erboven zonder deksel op een gaspit op hoog vuur. Roer de koenjit erdoor en leg de kruidnagel en het laurierblaadjes erop. Zodra het water begint te koken, draai je het vuur naar de laagste stand en doe je een deksel op de pan. Laat dit 12 minuten op laag vuur staan.
-
Sla met een vleeshamer de kipfilets plat. Breng de filets op smaak met wat peper en zout en bestrooi beide kanten met bloem.
-
Na 12 minuten zet je het vuur uit en laat je de rijst nog ongeveer 10 minuten staan met deksel op de pan. Roer de rijst eventueel los met een vork.
-
In die 10 min dat de rijst in de pan nastoomt, bak je de kipfilets. Smelt 80 g van de roomboter in een ruime koekenpan. Bak de kipfilets goudbruin krokant circa 2 min per kant. Haal de gebakken kipfilets uit de pan en houdt ze warm in aluminiumfolie. Blus de pan van de kip af met de witte wijn en het sap van de citroen. Voeg de overige boter eraan toe en laat dit indikken tot een wat dikkere saus. Vervolgens doe je de gebakken kipfilets terug in de pan samen met wat schijfjes citroen en de kappertjes en laat dit 1 minuutje sudderen.
-
Maak de chicken piccata af met wat vers gesneden peterselie.
-
Verhit een wok met een scheutje olie. Snipper het uitje en fruit deze in de wok. Bak vervolgens de doperwten 5 min op middelhoog vuur gaar.
- Eet smakelijk!