7 minuten

Chilaquiles met feta, geserveerd met maïs-wortelsoep

Zelf chilaquiles maken! Gemakkelijk en binnen een half uur op tafel! Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt van deze Mexicaanse snack een volwaardige maaltijd met bonen en dit tropische soepje met maïs, wortel en kokosmelk. 

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de chilaquiles:
    6
    maïstortilla's
  • 200 gram
    geraspte kaas
  • 1
    ui
  • 4
    eieren
  • 100 gram
    gekookte kidneybonen
  • 4 el
    jalapeño pepers
  • 100 gram
    maïskorrels
  • 2
    avocado's
  • 200 gram
    feta
  • olie
  • Voor de tomatensaus:
    1
    ui
  • 5
    tomaten
  • 3
    teentjes knoflook
  • 1
    bosje peterselie
  • 1 dl
    water
  • 1
    groentebouillonblokje
  • Voor de maïs-wortelsoep:
    300 gram
    maïskorrels uit blik
  • 1 el
    masala
  • 2
    winterpenen
  • 200 ml
    kokosmelk
  • 600 ml
    water
  • 10 gram
    verse gember
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1
    ui
  • 1
    Spaanse peper
  • 1
    bosje lente-ui
  • 2
    bouillonblokjes
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. Begin met het maken van de tomatensaus. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit dit samen in een hapjespan met een scheutje olie.

  3. Snijd de tomaten in 6 partjes en bak dit 2 tot 3 minuten mee. Blus het af met het water en voeg het bouillonblokje eraan toe. Laat dit 2 minuten pruttelen.

  4. Snijd de peterselie fijn (bewaar een beetje voor de garnering) en voeg dit toe aan de tomatensaus. Pureer dit met de staafmixer tot een egale saus.

  5. Ga verder met de chilaquiles. Snijd de tortilla’s in punten. Verdeel de punten op de ovenschaal en besprenkel met wat olie. Bak de punten 5 minuten af in de voorverwarmde oven, totdat ze goudbruin en krokant zijn.

  6. Snijd de ui in dunne halve ringen. Bouw een soort van lasagne van de tortillapunten, tomatensaus, kidneybonen, maïskorrels, ui, jalapeño en maak het af met de geraspte kaas.

  7. Draai de oven terug naar 180 graden. Maak een paar kuiltjes in de tortilla’s, zodat je vier eieren in de schaal kan doen. Zet de ovenschaal in de oven en bak voor 5 tot 10 minuten of totdat het eiwit is gestold.

  8. Ga intussen verder met het maken van de soep. Hak de knoflook en snipper het uitje. Fruit dit aan in een soeppan en snijd ondertussen de Spaanse peper en de gember fijn. Roerbak dit met de masala even mee.

  9. Snijd de wortel in stukken van ongeveer 1 cm en voeg vervolgens de gesneden wortels, de kokosmelk en het water toe. Doe het hele blik maïs inclusief vocht er bij. Breng het geheel aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Laat dit ongeveer 15 minuten koken.

  10. Neem de pan van het vuur en pureer dit tot een egale soep. Snijd de lente-ui in reepjes zo dun mogelijk en strooi dit erover voor het uitserveren.

  11. Snijd de avocado in plakjes en verdeel dit over de chilaquiles. Als laatste brokkel je de feta erover uit.

  12. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.