Spaanse tortilla
Sharon de Miranda maakt een snelle maaltijd: Spaanse aardappeltortilla met een salade van zeevruchten. Ze serveert het gerecht met knoflooktoast.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Ingrediënten aardappel tortilla600 gaardappelen
-
5eieren
-
1ui
-
1teentje knoflook
-
•Peper/zout
-
•kokosolie
-
Ingrediënten croutons1stokbrood
-
2teentjes knoflook
-
2 dlolijfolie
-
•Grof zeezout
-
Ingrediënten salade van zeevruchten500 gmosselen
-
200 ggarnalen
-
300 gzeevruchten
-
1teentje knoflook
-
1ui
-
1bosje verse peterselie
-
1bosje lange ui
-
1tomaat
-
1avocado
-
1citroen
-
•witte wijn
-
•olijfolie
-
•peper/zout
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Snij de aardappels in blokjes van ongeveer 2 cm en kook deze in ongeveer 5 min gaar. Tik in de tussen tijd de eieren los en breng dit op smaak met wat peper en zout. Snij de ui in halve ringen en hak de knoflook fijn.
-
Giet de aardappels als ze gaar zijn af en bak ze in een koekenpan ongeveer 2 min samen met de ui en knoflook in een beetje kokosolie. Verdeel de aardappels mooi over de bodem en giet de eieren erover heen. . Plaats een deksel op de pan en bak dit in ongeveer 20 min gaar op een laag vuurtje.
-
Als het ei gestold is beweeg je de pan zodat de tortilla los laat en je het kan omdraaien zodat je de andere kant ook 5 min kan bakken. Doe dit met behulp van een bord. Voor het uitserveren snij je de tortilla in punten
-
Was de mosselen goed onder koud stromend water. Kook de mosselen in een grote koekenpan zodat ze 2 cm onder water staan. Gooi de schelpen die niet open zijn gegaan weg.
-
Voeg er een gehakt teentje knoflook aan toe en laat dit ongeveer 5 min koken vervolgens voeg je de garnalen er aan toe en kook je dit nog 2 min mee.
-
Haal de pan van het vuur en de mosselen uit de schelpen. Snipper het uitje en bak de gewassen zeevruchten samen met het gesnipperde uitje in wat olijfolie. Neem een ruime kom en meng de zeevruchten, garnalen en de mosselen door elkaar samen met het sap van 1 citroen en een scheutje olijfolie.
-
Snij de avocado en de tomaat in kleine blokjes. Snij de lange ui in ringen zo dun mogelijk en hak de peterselie fijn. Voeg deze ingrediënten toe aan de zeevruchten en breng het eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
-
Snij het stokbrood in plakken zo lang mogelijk 2 cm dik. Pureer de knoflook, peterselie en de olijfolie tot een egale massa en smeer de plakjes stokbrood hiermee in en strooi er wat grove zeezout overheen. Bak de croutons ongeveer 5 min af in de voor verwarmde oven.
- Eet smakelijk!