11 minuten

Cider op de Hoorneboegseheide

Leon mag cider maken met appels uit een historische hoogstamboomgaard in het Utrechtse Vreeland.  

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 8
    appels
  • 1
    rood pepertje
  • Snufje kaneel
  • 1
    steranijs
  • koriander
  • 2 tl
    suiker
  • 200 g
    rijpe boeren- en zachte koeienkaas
  • handjevol rozijnen of krenten
  • 1 dl
    cider
  1. Snij de appels in blokjes en verwarm wat suiker in de pan.

  2. Bak de appeltjes in de gesmolten gekarameliseerde suiker.

  3. Voeg de peper, kaneel en anijs toe.

  4. Blus af met wat cider.

  5. Voeg de krentjes toe.

  6. Serveer lauwwarm in een diep bordje samen met de kaas en wat plukjes koriander en een goed glas cider.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.