11 minuten
Cider op de Hoorneboegseheide
Leon mag cider maken met appels uit een historische hoogstamboomgaard in het Utrechtse Vreeland.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
8appels
-
1rood pepertje
-
•Snufje kaneel
-
1steranijs
-
•koriander
-
2 tlsuiker
-
200 grijpe boeren- en zachte koeienkaas
-
•handjevol rozijnen of krenten
-
1 dlcider
-
Snij de appels in blokjes en verwarm wat suiker in de pan.
-
Bak de appeltjes in de gesmolten gekarameliseerde suiker.
-
Voeg de peper, kaneel en anijs toe.
-
Blus af met wat cider.
-
Voeg de krentjes toe.
-
Serveer lauwwarm in een diep bordje samen met de kaas en wat plukjes koriander en een goed glas cider.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.