11 minuten
Cider op de Hoorneboegseheide
Leon mag cider maken met appels uit een historische hoogstamboomgaard in het Utrechtse Vreeland.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
8appels
-
1rood pepertje
-
•Snufje kaneel
-
1steranijs
-
•koriander
-
2 tlsuiker
-
200 grijpe boeren- en zachte koeienkaas
-
•handjevol rozijnen of krenten
-
1 dlcider
-
Snij de appels in blokjes en verwarm wat suiker in de pan.
-
Bak de appeltjes in de gesmolten gekarameliseerde suiker.
-
Voeg de peper, kaneel en anijs toe.
-
Blus af met wat cider.
-
Voeg de krentjes toe.
-
Serveer lauwwarm in een diep bordje samen met de kaas en wat plukjes koriander en een goed glas cider.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.