Cinnamon rolls

Cinnamon rolls met rozenglazuur voor Valentijn

Chef-kok Rosah van Schendelen maakt overheerlijk Cinnamon rolls met rozenglazuur. Heel leuk voor Valentijnsdag, maar op een andere dag ook net zo lekker!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 90 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 6
  • Voor het deeg
    350 gr
    bloem
  • 140 ml
    melk
  • 60 gr
    roomboter
  • 30 gr
    suiker
  • 8 gr
    gedroogde gist
  • 8 gr
    bakpoeder
  • 6 gr
    zout
  • 1
    ei
  • Voor de vulling
    125 gr
    gezouten roomboter
  • 175 gr
    bruine basterdsuiker
  • 1,5 el
    kaneelpoeder
  • 1 tl
    kardemompoeder
  • Voor het glazuur
    50 gr
    ongezouten roomboter
  • 2 el
    karnemelk
  • 100 gr
    roomkaas
  • 70 gr
    poedersuiker
  • 1 el
    rozenwater
  • 2 el
    ontdooide diepvries frambozen
  • Eetbare, onbespoten rozenbladeren
  1. Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn, voordat je begint.

  2. Het deeg heeft wat rijstijd nodig, dus daar kun je het beste mee beginnen. Verwarm de melk in een pan tot lauwwarm en voeg hieraan de suiker en droge gist toe. Haal meteen van het vuur en laat 10 minuten trekken.

  3. Meng in een kom de bloem, zout en bakpoeder. Voeg hieraan de lauwwarme melk toe en meng goed door. Dan het ei. En tenslotte de roomboter. Als alle ingrediënten voor het deeg goed zijn gemengd, dek de kom dan af met een doek of plastic folie en zet 1 uur weg op een warme plek.

  4. Maak ondertussen de vulling door alle ingrediënten met elkaar te mengen totdat je een stevige kaneelboter hebt. Laat het rusten, maar zet niet in de koelkast. Dan blijft de kaneelboter smeerbaar.

  5. Maak ondertussen alvast het glazuur. Prak de ontdooide diepvries frambozen tot puree. Gebruik hiervoor een vork of staafmixer. Klop in een kom de roomkaas en boter los en voeg hieraan de poedersuiker, karnemelk en rozenwater toe. Voeg tenslotte de frambozen puree toe. Hierdoor wordt het glazuur mooi roze van kleur en lekker fris van smaak. Is de glazuur aan de dunne kant, voeg dan extra poedersuiker toe.

  6. Vet de ovenschaal in met roomboter. Haal het deeg na de rijstijd uit de kom en plaats op een bebloemd werkblad. Rol uit tot circa 1,5 cm dikte en in de vorm van een rechthoek. Verdeel hierover de kaneelboter en rol het deeg op tot een stevige rol. Gebruik een flossdraadje om plakken te snijden van circa 2cm dik en leg ze naast elkaar in de ovenschaal. Laat weer even 15 minuten rijzen op een warme plek.

  7. Verwarm de oven voor op 190 graden. Plaats de ovenschaal in de oven en bak in circa 30 minuten gaar en goudbruin. Bestrijk eventueel met wat gesmolten boter, zodat ze mooi gaan glimmen. En laat ietwat afkoelen. Bestrijk de rolls met het lekkere rozen glazuur en besprenkel met eetbare rozenbladeren.

  8. Geniet van je Cinnamon rolls!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Onze chef-koks Rosah van Schendelen en Sharon de Miranda | Foto: Sheena Schouwink