3 minuten

Citrus panna cotta met saffraansiroop en eetbare bloemen

Chef-kok Rosah van Schendelen zet een heerlijk dessert op tafel: panna cotta met saffraansiroop en eetbare bloemen.
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 500 ml
    vloeibare slagroom
  • 80 gram
    lichtbruine suiker
  • 1
    vanillepeul
  • 1 el
    oranjebloesemwater
  • 3
    clementines (schil)
  • 6 gram
    gelatine
  • Voor de saffraansiroop:
    100 ml
    water
  • 100 gram
    lichtbruine suiker
  • paar draadjes saffraan
  • 2
    zakjes jasmijn thee
  • Voor de garnering:
    vruchtvlees van 3 clementines
  • 1 tl
    lemoncurd
  • eetbare bloemen
  1. Doe alle ingrediënten van de panna cotta, behalve de gelatine, in een kleine pan en zet op laag vuur. (Zorg er daarbij voor dat je eerst het merg uit de vanillepeul schraapt en dit in de pan doet en daarna de peul zelf.)

  2. Breng het langzaam aan de kook, zodat alle smaken rustig in de room kunnen trekken.

  3. Week ondertussen de gelatine in koud water.

  4. Haal de gekookte room van de hittebron en verwijder de vanillepeul. Voeg de gelatine toe en roer goed door totdat deze volledig is opgelost.

  5. Schenk de panna cotta nu over in vier metalen timbaaltjes en laat circa 2 uur opstijven in de koelkast.

  6. Doe alle ingrediënten voor de saffraansiroop in een kleine pan en laat het op laag vuur rustig trekken.

  7. Als de suiker is opgelost en de siroop lekker naar saffraan en jasmijn smaakt, verwijder dan de theezakjes en koel de siroop terug.

  8. Snijd nu het vruchtvlees uit de clementines en snijd voorzichtig in kleine stukjes zodat het sap er niet uitloopt. Meng met de lemoncurd.

  9. Gebruik voor dit dessert een mooi bord of glas en plaats hierin de frisse clementines met lemoncurd.

  10. Pak nu een kom met heet water. Dompel hier voorzichtig de panna cotta vormpjes in, maar pas op dat er geen water in de vorm komt. Na enkele seconden komt de panna cotta los uit de vorm. Plaats de panna cotta dan direct boven op de clementine.

  11. Serveer met de saffraansiroop en decoreer het met eetbare bloemen.

  12. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.