Flensjes met citrusfruit en Limoncello
Alain wil alles weten van de limoncello die gemaakt wordt in Friesland. Hij maakt hier een lekker gerechtje bij.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Flensjes1/3 ltmelk
-
120 grbloem
-
5eieren
-
30 grboter
-
8 grolie
-
15 grsuiker
-
1sinaasappel
-
Vulling van citrusfruit1sinaasappel
-
1grapefruit
-
1bloedsinaasappel
-
1mandarijn
-
1citroen
-
1bergamot
-
1lime
-
•vanille extract
-
80 grsuiker
-
•Limoncello
-
•Maizena
-
•gemalen amandelen
-
Maak de flensjes door in een schaal het bloem en de eieren te mixen tot een massa. Schenk vervolgens langzaam de melk erbij en voeg als laatste de boter, olie, suiker en rasp van een halve sinaasappel toe. Mix het goed door elkaar heen en laat het vervolgens door een zeef gaan. Laat de mix 24 uur in de koelkast rusten.
-
Voor de vulling snij je het fruit in stukken en marineer het in de limoncello en suiker voor ongeveer 1 uur. Laat het fruit daarna uitlekken in een zeef en vang het sap op. Dit sap kook je in tot een jus. Voeg een beetje maïzena tot om het wat dikker te maken.
-
Bak de flensjes in een pan met een klein beetje olijfolie. Schenk met een juslepel de juiste hoeveelheid beslag in de pan zodat de bodem dun bedekt is (houdt de pan schuin en maak een draaiende beweging zodat het beslag over de bodem kan uitvloeien). Bak de flensjes op half hoog vuur totdat de bovenkant droog is. Keer vervolgens de flensjes en bak de onderkant in ongeveer 1 minuut goudbruin. Leg de flensjes op een bord en houdt deze warm.
-
Doe een flensje op een bord en doe er wat gemalen amandelen op. Schep er wat citrusvulling op en schep er wat saus overheen. Als finishing touch kan je er een takje vanille, tijm of rozemarijn opdoen.
- Eet smakelijk!