
Cocktail met alcoholvrije rum, kersen en chocolademousse
Deze mocktail en chocolademousse passen perfect bij elkaar. Onze chef-kok Sharon maakt een killer van een chocolademousse en meester-bartender Ivar schudt deze bijpassende mocktail uit zijn mouw met een rumalternatief en kersen. Lekker voor 'dry january' of als je gewoon minder of geen alcohol wil drinken.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 3-
Voor de mocktail:50 mlalcoholvrije likeur, zoals een rumalternatief
-
15 mllimoensap
-
2lepels kersensap
-
150 mlgemberbier
-
Ter decoratie:•een kers, rietje of een veertje voor het show effect
-
Voor de chocolademousse:3eieren
-
250 mlslagroom
-
250 gchocolade
-
85 gsuiker
-
4plakken cake
-
•alcoholvrije likeur (zoals een rumalternatief)
-
Voor de garnering:•crispy gouden chocoladeballetjes en een koekstokje
-
Voor de mocktail: doe de alcoholvrije likeur, het limoen-/ en kersensap in een glas en roer met een roerstaafje. Top af met een flinke scheut gemberbier en garneer met een kers, rietje of veertje zoals deze meester-bartender ons voordoet in de video samen met onze chef-kok Sharon.
-
Voor de chocolademousse: smelt de chocolade au bain-marie. Split de eieren. Klop het eiwit stevig met de helft van de suiker. Vervolgens klop je het eigeel ook stevig met een scheutje likeur en de andere helft van de suiker.
-
Klop nu de slagroom op totdat je een dikke room hebt. Meng het eigeel door de gesmolten chocolade tot het een geheel is.
-
Spatel dan het eiwit er in delen doorheen. Doe dit ook met de slagroom. Verkruimel de plakken cake in glaasjes en besprenkel met wat alcoholvrije likeur.
-
Schenk de chocolademousse erop. Maak het af met garnering naar keuze en laat het bij voorkeur voor serveren éérst vier uur rusten in de koeling.
- Geniet van je zelfgemaakte mocktail en chocolademousse !
