Lekkere track boterkoek

Boterkoek met krokante amandelen

Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke boterkoek met krokante amandelen. Lekker bij de koffie!

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

  • Voor de boterkoek
    300 gr
    boter
  • 150 gr
    witte basterd suiker
  • 150 gr
    suiker
  • 350 gr
    bloem
  • 1
    ei
  • 1
    citroen
  • 5 gr
    zout
  • 1
    losgeklopt ei
  • Voor de schaafsel
    100 gr
    amandelschaafsel
  • 80 gr
    suiker
  • 1
    citroen
  • 1 stuk
    eiwit
  1. Meng de boter met twee soorten suiker, ei, rasp van de citroen en zout. Als dit bijna door elkaar zit voeg je de bloem toe en meng het tot een deeg.

  2. Neem een platte bakvorm en bekleed het met bakpapier. Duw het deeg in de bakvorm en maak de oppervlakte glad. Strijk er een dun laagje ei op. 

  3. Meng het amandelschaafsel met suiker, rasp van de citroen en het eiwit. Verdeel dit boven op de boterkoek. 

  4. Bak de boterkoek in de oven op 210 graden, ongeveer 18 à 20 minuten. Laat goed afkoelen. Los de koek uit de vorm en snij deze in stukken.  

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.