Boterkoek met krokante amandelen
Chef-kok Ramon Brugman maakt een heerlijke boterkoek met krokante amandelen. Lekker bij de koffie!
Recept
Ingrediënten
-
Voor de boterkoek300 grboter
-
150 grwitte basterd suiker
-
150 grsuiker
-
350 grbloem
-
1ei
-
1citroen
-
5 grzout
-
1losgeklopt ei
-
Voor de schaafsel100 gramandelschaafsel
-
80 grsuiker
-
1citroen
-
1 stukeiwit
-
Meng de boter met twee soorten suiker, ei, rasp van de citroen en zout. Als dit bijna door elkaar zit voeg je de bloem toe en meng het tot een deeg.
-
Neem een platte bakvorm en bekleed het met bakpapier. Duw het deeg in de bakvorm en maak de oppervlakte glad. Strijk er een dun laagje ei op.
-
Meng het amandelschaafsel met suiker, rasp van de citroen en het eiwit. Verdeel dit boven op de boterkoek.
-
Bak de boterkoek in de oven op 210 graden, ongeveer 18 à 20 minuten. Laat goed afkoelen. Los de koek uit de vorm en snij deze in stukken.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.