Couscoussalade met granaatappel, rozen en gewelde amandel



culinair schrijver
Nadia Zerouali
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
1 personen
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1
    bos verse peterselie
  • ½ bos verse dragon
  • ½ bos verse dille
  • 1/2
    bos verse oregano
  • 1
    granaatappel
  • 1
    stevige Romaine sla
  • 75 g
    blanke amandelen
  • 1
    teentje knoflook
  • 2
    el sumak
  • 1 dl
    granaatappelmelasse
  • rozenwater
  • milde olijfolie
  • peper en zout
  • eetbare rozenblaadjes
  • Gestoomde couscous
    250 g
    couscous
  • 2 el
    milde olijfolie
  • 1/2 tl
    zout
  • 350 ml
    lauwwarm water
  1. 1
    Leg de couscous in een grote schaal of kom, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met ½ theelepel zout. Masseer de couscous, zodat elke korrel licht glimt van de olie. Schenk er 350 milliliter lauwwarm water over en laat de couscous 10 minuten staan totdat het water volledig opgenomen is.
  2. 2

    Roer de couscous los met een garde. Schep de couscous in het bovenste deel van de couscouspan of in de schaal van een stoomoven. Stoom de couscous 10 minuten.

  3. 3

    Schep de gestoomde couscous terug in de grote schaal of kom, voeg naar smaak wat extra olijfolie en/of zout toe, besprenkel met wat koud water en roer los met een garde. Stoom nogmaals op dezelfde manier voor een tweede keer.

  4. 4

    Pluk ondertussen de verse kruiden en snijd ze fijn. Open de granaatappel en haal de pitjes los en maak de sla schoon en snijd deze in reepjes.

  5. 5

    Wel de amandelen in een laagje heet water.

  6. 6

    Pel het teentje knoflook. Pureer met een staafmixer de knoflook met de sumak, de melasse, de olie en naar smaak wat druppels rozenwater tot een romige dressing. Breng op smaak met wat peper en zout.

  7. 7

    Laat de amandelen uitlekken.
 Meng de couscous met de groene kruiden, de helft van de granaatappelpitjes, de slareepjes, de helft van de amandelen en wat van dressing. Schep in een kom of schaal en bestrooi met de rest van de granaatappelpitjes en amandelen. Strooi de blaadjes erover en druppel de rest van de dressing eroverheen.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!