Stokbrood met vegagehakt en paprikasalade
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor het gevulde stokbrood2afbakstokbroden
-
200 gvegetarisch gehakt
-
4 stengelsbleekselderij
-
200 gkideybonen (gekookt/ uitgelekt)
-
100 ggeraspte kaas
-
1ui
-
2 tenenknoflook
-
1tomaat
-
4 elGriekse yoghurt
-
10 gdille
-
Voor de paprikasalade3paprika's (verschillende kleuren)
-
1rode ui
-
1 bosjebasilicum
-
3 elappelazijn
-
1 elgembersiroop
-
1 tlcayennepoeder
-
•zout
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui en hak de tenen knoflook fijn. Fruit de ui en knoflook glazig in een ruime koekenpan. Bak het vegetarisch gehakt 3 min mee. Snijd ondertussen de tomaat in blokje en voeg deze toe. Schil en snijd de bleekselderij in plakjes. Voeg deze toe aan de pan samen met de kidneybonen en verwijder na 2 minuten de pan van het vuur.
-
Snijd de afbakstokbroden aan de bovenkant aan beide zijkanten in, zodat je in de lengte een driehoek uit het brood kunt halen. Leg de broden in een ovenschaal en vul ze met het gehaktmengsel. Strooi de geraspte kaas erop en bak de broden in 20 minuten af in de voorverwarmde oven.
-
Ga verder met het maken van de paprikasalade. Snijd de bovenkanten en onderkanten van de paprika’s af. Snijd de zijkant open en verwijder de binnenkant van de paprika’s. Snijd de paprika’s in reepjes.
-
Klop met een garde de appelazijn samen met de gembersiroop, de cayennepeper en een snufje zout goed door elkaar. Roer de dressing door de paprika’s. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes af en doe deze door de paprikasalade. Mocht je te snel zijn met je voorbereidingen, wacht dan met het toevoegen van de basilicum tot het laatste moment.
-
Snijd de dille fijn en roer dit door de yoghurt met 2 el water tot een romige saus. Als je de stokbroden na 20 min uit de oven haalt, dan maak je deze af met de romige yoghurtsaus.
- Eet smakelijk!