Russische salade & gegrilde coquilles

Sharon maakt haar variant op de bekende Russische salade. Nooit van gehoord, van Russische salade? Wordt ook huzarensalade genoemd: juist, die. Daarbij grilt ze ook coquilles. Haute cuisine uit eigen keuken dus.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    winterpeen (groot)
  • 700 g
    aardappels
  • 100 g
    diepvries doperwten
  • 50 g
    augurken (blokjes)
  • 200 g
    tonijn (uit blik)
  • 4
    eieren
  • 100 g
    zilveruitjes
  • 4 el
    mayonaise
  • 1
    citroen
  • 20
    coquilles
  • 1
    teen knoflook
  • 1
    limoen
  • 1
    sereh stengel
  • 30 g
    gember
  • 1 el
    honing
  • 1 dl
    olijfolie
  • peper/zout
  1. Schil en snij de aardappelen in blokjes van ongeveer 2 cm. Schil en was de winterpeen en snij deze in stukken van ongeveer 1 cm.

  2. Kook de aardappels samen met de wortels gaar. Kook de doperwten de laatste 5 min mee. Giet alles in zijn geheel af en laat het afkoelen. 

  3. Kook de eieren hard gekookt en snij deze in kleine blokjes.

  4. Laat de tonijn goed uitlekken. Meng alle ingrediënten door elkaar (zilveruitjes, doperwtjes, augurk, wortel. aardappels. ei, tonijn het sap van 1 citroen) samen met de mayonaise en wat peper en zout naar smaak. 

  5. Maak een marinade van de olijfolie, teentje knoflook, gember, honing, limoen sap en schil, sereh en marineer de coquilles 15 min in de marinade.

  6. Verhit een grillpan en gril de coquilles 2 min aan beiden kanten. 

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.