Russische salade & gegrilde coquilles

Russische salade (74)
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
38 personen

Sharon maakt haar variant op de bekende Russische salade. Nooit van gehoord, van Russische salade? Wordt ook huzarensalade genoemd: juist, die. Daarbij grilt ze ook coquilles. Haute cuisine uit eigen keuken dus.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1
    winterpeen (groot)
  • 700 g
    aardappels
  • 100 g
    diepvries doperwten
  • 50 g
    augurken (blokjes)
  • 200 g
    tonijn (uit blik)
  • 4
    eieren
  • 100 g
    zilveruitjes
  • 4 el
    mayonaise
  • 1
    citroen
  • 20
    coquilles
  • 1
    teen knoflook
  • 1
    limoen
  • 1
    sereh stengel
  • 30 g
    gember
  • 1 el
    honing
  • 1 dl
    olijfolie
  • peper/zout

Bereiding

  1. 1

    Schil en snij de aardappelen in blokjes van ongeveer 2 cm. Schil en was de winterpeen en snij deze in stukken van ongeveer 1 cm.

  2. 2

    Kook de aardappels samen met de wortels gaar. Kook de doperwten de laatste 5 min mee. Giet alles in zijn geheel af en laat het afkoelen. 

  3. 3

    Kook de eieren hard gekookt en snij deze in kleine blokjes.

  4. 4

    Laat de tonijn goed uitlekken. Meng alle ingrediënten door elkaar (zilveruitjes, doperwtjes, augurk, wortel. aardappels. ei, tonijn het sap van 1 citroen) samen met de mayonaise en wat peper en zout naar smaak. 

  5. 5

    Maak een marinade van de olijfolie, teentje knoflook, gember, honing, limoen sap en schil, sereh en marineer de coquilles 15 min in de marinade.

  6. 6

    Verhit een grillpan en gril de coquilles 2 min aan beiden kanten. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!