Recept: Russische salade & gegrilde coquilles

16 april 2018
Waardeer: 
(Totaal: 16 stemmen)
Stilstaand beeld van Russische salade & gegrilde coquilles

Sharon maakt haar variant op de bekende Russische salade. Nooit van gehoord, van Russische salade? Wordt ook huzarensalade genoemd: juist, die. Daarbij grilt ze ook coquilles. Haute cuisine uit eigen keuken dus.

4 personen

Ingrediënten voor Russische salade & gegrilde coquilles

Ingrediënten 

  • 1 winterpeen (groot) 
  • 700 g aardappels
  • 100 g diepvries doperwten
  • 50 g augurken ( blokjes)
  • 200 g tonijn (uit blik)
  • 4 eieren  
  • 100 g zilveruitjes
  • 4 el mayonaise
  • 1 citroen
  • 20 coquilles
  • 1 teen knoflook
  • 1 limoen
  • 1 sereh stengel
  • 30 g gember
  • 1 el honing
  • 1 dl olijfolie
  • peper/zout

Wat drinken we er bij? Water op smaak met basilicum en peer

Aan de slag

  1. 1

    Schil en snij de aardappelen in blokjes van ongeveer 2 cm. Schil en was de winterpeen en snij deze in stukken van ongeveer 1 cm.

  2. 2

    Kook de aardappels samen met de wortels gaar. Kook de doperwten de laatste 5 min mee. Giet alles in zijn geheel af en laat het afkoelen. 

  3. 3

    Kook de eieren hard gekookt en snij deze in kleine blokjes.

  4. 4

    Laat de tonijn goed uitlekken. Meng alle ingrediënten door elkaar (zilveruitjes, doperwtjes, augurk, wortel. aardappels. ei, tonijn het sap van 1 citroen) samen met de mayonaise en wat peper en zout naar smaak. 

  5. 5

    Maak een marinade van de olijfolie, teentje knoflook, gember, honing, limoen sap en schil, sereh en marineer de coquilles 15 min in de marinade.

  6. 6

    Verhit een grillpan en gril de coquilles 2 min aan beiden kanten. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter