Russische salade & gegrilde coquilles
Sharon maakt haar variant op de bekende Russische salade. Nooit van gehoord, van Russische salade? Wordt ook huzarensalade genoemd: juist, die. Daarbij grilt ze ook coquilles. Haute cuisine uit eigen keuken dus.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1winterpeen (groot)
-
700 gaardappels
-
100 gdiepvries doperwten
-
50 gaugurken (blokjes)
-
200 gtonijn (uit blik)
-
4eieren
-
100 gzilveruitjes
-
4 elmayonaise
-
1citroen
-
20coquilles
-
1teen knoflook
-
1limoen
-
1sereh stengel
-
30 ggember
-
1 elhoning
-
1 dlolijfolie
-
•peper/zout
-
Schil en snij de aardappelen in blokjes van ongeveer 2 cm. Schil en was de winterpeen en snij deze in stukken van ongeveer 1 cm.
-
Kook de aardappels samen met de wortels gaar. Kook de doperwten de laatste 5 min mee. Giet alles in zijn geheel af en laat het afkoelen.
-
Kook de eieren hard gekookt en snij deze in kleine blokjes.
-
Laat de tonijn goed uitlekken. Meng alle ingrediënten door elkaar (zilveruitjes, doperwtjes, augurk, wortel. aardappels. ei, tonijn het sap van 1 citroen) samen met de mayonaise en wat peper en zout naar smaak.
-
Maak een marinade van de olijfolie, teentje knoflook, gember, honing, limoen sap en schil, sereh en marineer de coquilles 15 min in de marinade.
-
Verhit een grillpan en gril de coquilles 2 min aan beiden kanten.
- Eet smakelijk!