Paté maken voor Kerst!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
400 gkinnenbakspek grof
-
400 gvarkenslever medium gedraaid
-
400 gvarkensschouder medium gedraaid
-
•crepinette
-
1ui
-
1teentje knoflook
-
25 tboter
-
10 g4 soorten specerijen
-
15 gzout
-
1bosje bladpeterselie
-
Meng de gedraaide delen van het varken met de specerijen , gesneden ui en knoflook en zout en boter.
-
Voeg de gehakte peterselie toe, meng dit goed en laat even staan. Bekleed ondertussen de terrinevorm met crepinette of varkensnet en zorg dat alle delen goed bedekt zijn met het net maar wel maar 1 laag dik.
-
Vul de patévorm met het gehakt en laat het geheel goed in de hoeken wegzakken. Vouw dicht met de overhangende stukken varkensnet en zet de terrinevorm in de oven in een au bain marie.
-
Gaar de paté op 120 graden gedurende 110 minuten.Haal dan voorzichtig uit de oven. Laat het vervolgens even afkoelen en leg er een plank op met de stenen. Let op er mag geen vet uitlopen anders wordt de paté te droog en laat het een nacht opstijven.
-
Maak de volgende dag met een gasbrander of heet water de onderkant en de zijkant van de vorm warm en stort de paté. Snij de paté in dikke plakken. Serveer het voor iedereen met 1 plak paté met wat cornichons, een plak brood, boter en vossenbessen.
- Fijne feestdagen!!