
Creamy mac & cheese met oude kaas
Is er iemand die niet van mac & cheese houdt? Ultiem comfort food en dit recept van onze chef-kok Rosah van Schendelen maakt de Amerikaanse klassieker nog beter! Want Rosah's recept voor mac & cheese is met oude kaas, frisse doperwtjes, tuinkers én crispy cornflakes. Aan de slag!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de mac & cheese400 grmacaroni
-
200 grgeraspte oude kaas
-
120 grbevroren doperwerten
-
30 grbloem
-
30 grboter
-
1 lmelk
-
1ui
-
2tenen knoflook
-
2 tlgerookte paprikapoeder
-
3 tlzoete paprikapoeder
-
•tuinkers
-
Voor de cornflakes100 grcornflakes
-
•gerookte paprikapoeder
-
•neutrale olie
-
•zout
-
Verwarm de oven tot 180 graden. Plaats de cornflakes op een ovenplaat of schaal en schenk hierover een klein scheutje olie. Breng het op smaak met gerookte paprika en zout en bak in 5-8 minuten tot goudbruin.
-
Voor de saus, smelt de boter in een pan op laag vuur en fruit hierin de fijngesnipperde ui en knoflook. Voeg de paprikapoeders en fijngesneden jalapenos toe. Voeg ook de bloem toe en laat een paar minuten garen. Het geheel is klaar als je geen rauwe bloem meer ruikt.
-
Je kunt nu in delen de melk toevoegen en roer goed met een garde. De kaas en doperwten kunnen worden toegevoegd. Zet het vuur uit en roer goed door.
-
Breng ondertussen een pan met gezouten water aan de kook en kook de pasta tot beetgaar. Meng de macaroni met de kaassaus en schep het op een bord.
-
Garneer af het geheel af met de lekkere krokante cornflakes en tuinkers.
- Geniet van de heerlijk mac & cheese!
