Gezonde groenten pasta
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
400 gpasta
-
4 elgedroogde paddenstoelen
-
2prei
-
1 bosjebosje Cavolo Nero (palmkool)
-
60 g(uitgelekte of zoute) kappertjes
-
1 bolzwarte knoflook
-
•verse of gedroogde vijgen
-
•milde olijfolie
-
•peper & zout
-
Week de paddenstoelen minstens 1 uur tot een paar uur in een kommetje met warm water. Was en snij de prei grof. Verhit een scheutje olie in een wok, bak hierin de prei 5 minuten.
-
Was en snij de Cavolo Nero grof. Bak de harde stukjes mee met de prei. Bak zodra de prei en harde koolstukjes zacht zijn het groen mee.
-
Laat de paddenstoelen goed uitlekken en bewaar het vocht. Bak de uitgelekte paddenstoelen en de in partjes gesneden vijg toe. Voeg het opgevangen vocht, eventueel wat extra olie en naar smaak zout en peper toe.
-
Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
-
Maak ondertussen de topping; pel en snij de zwarte knoflook fijn. Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de kappertjes knapperig. Meng de kappertjes met de knoflook. Ook lekker met extra verse groene kruiden erdoor.
-
Meng de afgegoten pasta door de saus en warm kort door. Verdeel over warme borden en schep er wat topping op.
- Eet smakelijk!