
Crispy kipnuggets met zoetzure dip
Wat is er lekkerder dan een krokant gefrituurde snack? Onze chef Ramon Brugman maakt kipnuggets met een zoetzure dip! Super makkelijk en heel lekker.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de kipnuggets300 gkipdijfilet
-
5 gpanko (Japans paneermeel)
-
4 elkarnemelk
-
1/2 tlknoflookpoeder
-
1/2 tlpaprikapoeder
-
1/2 tlgemalen witte peper
-
Voor het paneren100 gbloem
-
3eieren
-
100 gpanko
-
Voor de sweet en sour dip100 mlchilisaus
-
1 elketchup
-
1/2 tlgladde mosterd
-
1 elhoning
-
1 elazijn
-
Snijd de kippendijen in stukken en maal deze in een keuken machine fijn. Voeg de panko, karnemelk en de specerijen toe en draai tot het een soort puree is. Neem ongeveer een eetlepel aan kippenvulling en rol deze tot de vorm van een kipnugget.
-
Klop de eieren los. Haal de kipnuggets door de bloem en schud het overtollige bloem eraf. Haal ze door het losgeklopte ei en vervolgens door de panko.
-
Frituur de kipnuggets tot ze goudgeel van kleur zijn. Ongeveer 4 minuten. Dit kan in een pannetje met zonnebloem olie of in een frituurpan.
-
Meng alle ingrediënten voor de dip goed door elkaar. Je hebt nu de lekkerste dip voor je verse crispy golden chicken nuggets.
- Meer inspiratie nodig? Maak alle recepten van Lekkere Track !