Club sandwich à la Ramon
Chef-kok Ramon Brugman onthult zijn grootse geheim… namelijk het recept voor de lekkerste club sandwich.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 7-
Broodje16sneetjes wit casinobrood
-
1krop Hollandse sla
-
1komkommer
-
1pot augurken (plakjes)
-
2tomaten
-
2gekookte eieren
-
16plakken ontbijtspek
-
250 gkippendijenfilet
-
2tenen knoflook
-
1rode peper
-
1 tlgerookte paprikapoeder
-
1 tlgedroogde tijm
-
1/2citroen
-
2rode paprika
-
•zout en peper
-
Prikkers8satéprikkers
-
8cherry tomaatjes
-
8olijven
-
8Amsterdamse uitjes
-
Dillemayonaise1eidooier
-
1/2tl azijn
-
1/2gladde mosterd
-
200 mlarachideolie
-
1/2bosje dille
-
1/2citroen
-
•zout
-
Avocadospread1avocado
-
1/2citroen
-
•zout en peper
-
Bak de plakjes spek krokant in een droge koekenpan. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Kook ondertussen twee eieren.
-
Rooster de sneetjes brood in een broodrooster of koekenpan.
-
Voor de dillemayonaise: snijd de dille grof en meng het met eidooier, azijn, peper en mosterd. Blijf roeren terwijl je langzaam de olie toevoegt. Als de mayonaise dik genoeg is roer je er nog het sap en wat rasp van de citroen doorheen. Breng de mayonaise op smaak met zout.
-
Spies aan elke prikker 2 Amsterdamse uitjes, 2 cherrytomaatjes en 2 olijven.
-
Plet de kippendijen tussen een stukje folie en bak ze bruin in een laagje olie. Hak de rode peper fijn en voeg dit met de paprikapoeder en tijm toe aan de kip. Snijd de knoflook fijn en de paprika in reepjes en bak dit met de kip.
-
Breng op smaak met zout en peper. Als de kip goed doorbakken is laat je het afkoelen voordat je het in de sandwich doet.
-
Voor de avocadospread prak je de avocado en dit meng je met 1 eetlepel van de dillemayonaise. Doe er een beetje citroensap bij en breng op smaak met zout en peper.
-
Snijd de kip, komkommer, augurken, tomaten en gekookte eieren in plakjes.
-
Leg een plak toast neer en smeer op elke toast wat dillemayonaise, wat
avocadospread en kippendijen. Zet vast met de prikkers en snijd door de midden. - Eet smakelijk!