8 minuten

Crispy omelet op rijstvellen met romige witlofsoep

Witlofsoep? Ja echt! Met witlof maakt chef-kok Sharon de Miranda een heerlijke witlofsoep met daarbij een knapperige omelet op rijstvellen.

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de omelet:
    8
    rijstvellen
  • 8
    eieren
  • 5
    bosuien
  • 250 gr
    champignons
  • 2
    Spaanse pepers
  • 1 el
    sesamolie
  • 1 el
    sojasaus
  • 2 tl
    sesamzaadjes
  • 200 gr
    geraspte kaas
  • 1 tl
    komijnzaad gemalen
  • 1 tl
    korianderzaad gemalen
  • olijfolie
  • Voor de soep:
    500 gr
    witlof
  • 300 gr
    kruimige aardappels
  • 2
    uien
  • 75 gr
    roomboter
  • 3 el
    bloem
  • 1 tl
    witte peper
  • ½ tl
    nootmuskaat
  • 2
    groentebouillon blokjes
  • 250 ml
    kookroom
  • 1.5 l
    water
  • 250 gr
    gerookte spekblokjes
  • Voor smaakwater:
    1.5 l
    water
  • 6
    kersen
  • 1
    grapefruit
  • takje munt
  1. Schil de aardappelen en snijd de aardappelen en uien in grove stukken. Verwarm de roomboter in de pan. Verwijder de harde kern van de witlof en snijd in repen, bewaar éen witlof voor de garnering.

  2. Voeg de aardappel, witlof en de ui toe aan de pan met roomboter. Kook dit 3 minuten en voeg dan de bloem toe en bak nog eens 3 minuten. Blus het af met water en doe de bouillonblokjes erbij. Laat het 20 minuten koken.

  3. Kluts de eieren in een grote mengkom en breng op smaak met de gemalen komijnzaad, de gemalen korianderzaad, sojasaus en de sesamolie. 

  4. Snijd een bosui en de Spaanse peper in dunne ringen en de champignon in plakjes. Voeg de helft van de bosui toe aan de eieren en bewaar de rest voor de garnering.

  5. Neem een koekenpan met deksel. Verhit hierin een scheutje olijfolie en leg er twee rijstvellen in (op elkaar). Giet er zo snel mogelijk een kwart van het eiermengsel op. Verdeel er wat plakjes champignons over en een paar Spaanse peper ringen, bewaar wat Spaanse pepers voor de garnering. Plaats de deksel op de pan.

  6. Als de eieren gaar zijn, strooi je wat geraspte kaas erover en doe de deksel weer op de pan totdat de kaas gesmolten is. Haal de omelet uit de pan en strooi er wat sesamzaadjes, Spaanse peper en bosui over.

  7. Voeg na 20 minuten koken de kookroom toe aan de soep en pureer het glad met een staafmixer.

  8. Bak de spekjes in de pan waar het ei in is gebakken tot ze gaar zijn. 

  9. Schep de witlofsoep in een kom en snijd de omelet in pizzastukken en leg op een bord. Garneer de soep met de spekjes en de overgebleven witlofreepjes. 

  10. Doe het water in een karaaf en voeg daar het fruit en de munt aan toe.

  11. Geniet van je witlofsoep en crispy omelet!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

1e3852e7-dc61-4e0d-9d6f-f39f35a8f86d.jpg