
Romige mosterdsoep en een salade met Hollandse garnalen
Chef-kok Ramon Brugman zet een knaller van een soep op tafel: heerlijke romige soep met echte Doesburgse mosterd, aardappel en prei. Daarbij maakt hij een frisse salade van Hollandse garnalen. Simpelweg genieten!
Recept
Ingrediënten
-
Voor de soep2prei
-
1lrunderbouillon
-
4aardappelen
-
200 mlroom
-
200 mlcreme fraiche
-
2 elmosterd
-
•zout en peper
-
Voor de Hollandse garnalen salade200 grHollandse garnalen
-
•paar takken bieslook
-
2rijstvellen
-
2takken dille
-
1zure appel
-
1 elzoete mosterd
-
1 elolijfolie
-
•olie om in te frituren
-
•zout en peper
-
Snijd de prei fijn en fruit aan met een scheutje olijfolie. Blus af met de runderbouillon, schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes, voeg toe aan de pan. Kook ongeveer 10 minuten de aardappelen tot ze gaar zijn. Pureer dan de soep en voeg vervolgens de room, crème fraiche en mosterd toe. Breng het aan de kook en kruid af met zout en peper naar smaak.
-
Verhit de olie tot 180 graden en breek de rijstvellen in tweeën. Frituur tot ze opblazen en laat ze dan afkoelen voor gebruik.
-
Snijd de appel in kleine stukjes, meng dit samen met de garnalen, fijngesneden bieslook en dille, zoete mosterd en een paar druppels olijfolie. Breng het op smaak met zout en peper.
-
Voor het serveren, maak de soep af met wat dille, druppels olijfolie en wat fijngesneden wit van de prei. Schep de salade op het kroepoek rijstvel.
- Geniet van de romige mosterdsoep met Hollandse garnalen salade!
