Gebakken rijstvellen gevuld met groenten
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
8rijstvellen
-
1courgette
-
1grote wortel
-
1Spaanse peper
-
1teentje knoflook
-
1bosje bosui
-
1bosje koriander
-
1bosje peterselie
-
10 ggember
-
1/4witte kool
-
1ui
-
1limoen
-
•handje cashewnoten
-
•olijfolie
-
•peper en zout
-
Voor de gebakken sperziebonen200 gsperziebonen
-
•sojasaus
-
•sesamzaadjes
-
Voor de oesters8oesters
-
2rode uien
-
3 dlappelazijn
-
Benodigdheden•oestermes
-
Maak de vulling van groenten. Schil en snij de wortel in reepjes (julienne). Snij de courgette in lange, dunne reepjes. Snij de lente-ui zo dun mogelijk. Hak de knoflook, Spaanse peper en de koriander fijn. Rasp de gember. Doe alle ingrediënten voor de vulling in een grote kom en voeg de cashewnoten toe. Breng op smaak met peper, zout, wat limoensap en olijfolie naar smaak.
-
Vul een grote kom met warm water om hierin de rijstvellen een paar seconden voorzichtig te weken. Wees voorzichtig, zodat het niet breekt. Plaats het geweekte vel op een snijplank en leg in het midden van het vel de vulling. Houd aan beide kanten ongeveer 5 centimeter vrij. Vouw de boven- en onderkant naar binnen en vouw het op tot een stevige rol. Herhaal deze stap. Verwarm een koekenpan met een scheutje olie en bak hierin de gevulde rijstvellen rondom goudbruin.
-
Ga verder met het bereiden van de oesters. Wikkel een theedoek in één hand en hou de oester daarmee vast met de platte kant naar boven. Duw het oestermes wrikkend in het scharnier en wrik los tot je klak hoort. Haal je mes langs de oester en snij de sluitspier door. Snij de oester los van de schelp. Doe dit zo met alle oesters. Snipper de uien en schenk de appelazijn erbij.
-
En schenk een eetlepel van de dressing op de oester, met uitjes.
-
Serveer de gebakken rijstvellen uit met gebakken sperziebonen en wat sojasaus met sesamzaadjes om lekker in te dippen.
- Eet smakelijk!