7 minuten

Crumble met rood fruit en soja slagroom

Sharon maakt een heerlijke vegan frambozencrumble met slagroom. Voor iedereen die denkt dat je met uitsluitend plantaardige ingrediënten geen lekker gebak kunt maken, kijk (en proef) zelf maar.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 220 g
    zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl
    bakpoeder
  • snufje zout
  • 100 ml
    kokosmelk
  • 50 ml
    jus d’orange
  • 125 ml
    zonnebloemolie
  • 125 g
    suiker
  • 1
    limoen
  • 250 g
    bevroren frambozen
  • crumble
    70 g
    havermout
  • 50 g
    suiker
  • 50 g
    bloem
  • 2 tl
    kaneel
  • 3 el
    zonnebloemolie
  • 1 el
    jus d’orange
  • Slagroom
    4 el
    gezoete sojamelk
  • 2 el
    vanillesiroop
  • 1 el
    maïzena
  • 125 ml
    zonnebloemolie
  • benodigdheden
    mixer
  • springvorm 24 cm
  • staafmixer
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en smeer een springvorm van 24 cm in met vloeibare margarine. Meng alle ingrediënten voor het beslag (behalve de frambozen) met een mixer tot een glad beslag. Rasp de limoen en bewaar de rasp. Gebruik het sap van de limoen voor door het beslag. Als het beslag klaar is, giet je het in de springvorm en verdeel je de frambozen erover.

  2. Ga verder met het maken van de crumble. Meng in een kom de havermout, suiker, bloem, kaneel, olie en de jus d’orange tot een kruimelig deeg. Strooi de kruimels over de frambozen. En bak de taart 50 minuten af in de voorverwarmde oven.

  3. Ga verder met de slagroom. Meng de sojamelk, vanillesiroop en de maïzena in een maatbeker. Voeg er druppelsgewijs de olie aan toe, terwijl je mixt! Haal de staafmixer langzaam van onder naar boven. Ga door met mixen tot het een romig mengsel is geworden. Laat het minimaal 1 uur in de koelkast staan. Roer voor het uitserveren de limoenrasp erdoor.

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.