Appelbollen met vanillesaus en slagroom
Chef-kok Ramon Brugman maakt een zoete lekkernij: appelbollen met warme vanillesaus en slagroom. Hiermee kun je prima voor de dag komen als je wat te vieren hebt bijvoorbeeld, maar ook voor een high tea of zoete lunch.
Recept
Ingrediënten
-
Appelbollen4appels (goudrenet of jonagold)
-
4plakjes roomboter korstdeeg
-
100 gamandelspijs
-
20 gboter
-
50 grozijnen
-
1/2 tlkaneel
-
1ei om mee te strijken
-
Vanillesaus350 mlmelk
-
1vanillestokje
-
80 gsuiker
-
4eidooiers
-
Slagroom200 mlslagroom
-
20 gsuiker
-
Zet de oven aan op 250 graden.
-
Meng de spijs met de boter, rozijnen en kaneel.
-
Schil de appel en boor het klokhuis eruit.
-
Vul de appel met de spijs vulling.
-
Zet de appel op een plakje korstdeeg en vouw de appel met de punten aan de onderkant naar elkaar toe en duw ze vast.
-
Trek nu ook de middenstukjes naar elkaar en duw deze ook vast.
-
Bestrijk de appelbol met een kwast en een losgeklopt ei.
-
Bak ze ongeveer 10 minuten op 250 graden.
-
Breng 2/3 van de room aan de kook samen met de vanille en de suiker.
-
Roer de eidooiers met 1/3 van de room door elkaar heen.
-
Als de room kookt voeg je deze al roerend bij de eidooier.
-
Dan gaat alles terug het pannetje in en verwarm je de saus tot 82 graden
-
Daarna gelijk van het vuur af en giet je de saus in een koude kom.
- Eet smakelijk!