Winterse quiche met feta, pompoen en chorizo
Recept
Ingrediënten
-
Voor het deeg300 grbloem
-
150 grboter
-
1ei
-
2 grzout
-
3 elwater
-
Voor de vulling2rode uien
-
2tenen knoflook
-
100 grchorizo
-
1/2fles pompoen
-
200 grkastanjechampignons
-
1bosui
-
1bos bieslook
-
200 grcrème fraîche
-
4eieren
-
100 mlroom
-
1 mespuntnootmuskaat
-
•zout en peper
-
Voor de afwerking100 grfetakaas
-
100 grgeraspte oude kaas
-
Voor de soep1ui
-
1 teenknoflook
-
1/2fles pompoen
-
1winterpeen
-
1blad laurier
-
1 tlkomijn
-
1 lgroentebouillon
-
•zout en peper
-
Meng de bloem samen met de boter, het ei en het zout in een kom en kneed het met je handen. Doe dit net zo lang tot de boter bijna weg is. Zodra het mengsel gaat kruimelen voeg je water toe zodat het deeg samenhang krijgt. Kneed dat weer kort door.
-
Maak een plat stuk van het deeg en dek het af. Laat het deeg 20 minuten in de koelkast opstijven.
-
Smeer de vorm in met een beetje boter en rol het deeg uit. Steek het uit en bekleed de vorm. Prik er met een vork een paar gaatjes in. Vul de quiche met de zelfgemaakte vulling.
-
Om de vulling voor de quiche te maken snijd je de chorizo in dunne plakjes en bak deze aan. Snijd de uien en de knoflook en bak ze met de chorizo mee. Schil de pompoen en snijd deze in kleine blokjes. Voeg het bij de uien en chorizo en bak alles tot het bijna gaar is.
-
Haal vervolgens alles uit de pan. Snijd de kastanjechampignons en bak ze in een beetje olijfolie. Meng het dan door de rest van de vulling. Snijd de bosui en de bieslook en voeg het bij de vulling. Breng de vulling op smaak met zout en peper en doe het in de quiche vorm.
-
Tik de eieren in een kom en voeg wat zout, peper en de nootmuskaat toe. Klop de eieren los. Voeg de crème fraîche en de room toe en roer alles goed door elkaar. Giet dit ei-mengsel op de vulling.
-
Brokkel de feta op de quiche en strooi er de geraspte kaas over heen. Bak de quiche 40 à 50 minuten op 180 graden.
-
Om de soep te maken snijd je alle ingrediënten en zet het op met de bouillon. Kook het tot alles gaar is en haal vervolgens laurier uit de soep. Pureer het tot een glad geheel en serveer met een lepel crème fraîche erin.
- Eet smakelijk!