Insecten pasta carbonara

Leon maakt een heel bijzondere pasta. Aan het pasta deeg voegt hij wat insectenpoeder toe. Hij maakt hier een pasta carbonara van.

Gerecht Vis
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    pasta machine
  • 4
    eieren
  • 100 g
    pastabloem
  • 100 g
    insectenbloem
  • een beetje olijfolie
  • 50 g
    gerookt spek
  • 3
    grote sprinkhanen
  • 1 dl
    room
  • 1 dl
    melk
  • 10 g
    geraspte parmezaan
  • 1
    teen knoflook
  • 1
    sjalot
  1. Maak van het bloem, een ei en de insectenbloem een pasta deeg. Gebruik evt. wat olijfolie of een scheutje water om er een mooi deeg van te  maken. Laat opstijven in de koelkast (in plasticfolie). Ongeveer een uur.
     

  2. Maak een carbonara saus.. Fruit de knoflook, spek en sjalot aan. Blus het af met room en melk. Laat het mengsel indikken tot een lobbige saus. Passeer het door een zeefje en werk het af met de parmezaan.
     

  3. Draai de pasta eerst op een dikke stand plat. Haal het pastadeeg vervolgens door de pastamachine op een fijne stand (7/8) en herhaal dit, zodat hij de juiste dikte heeft voor tagliatelle.

  4. Vervolgens een beetje "bij bloemen" en 20 minuten laten drogen. Hak ondertussen een paar krekels fijn en leg drie sprinkhanen apart.

     

  5. Kook de pasta af in 4/5 minuten in water wat net tegen de kook aan zit met een beetje zout.

  6. Giet af en meng met de "carbonara" saus en gaar de pasta daar in verder. 

  7. Dresseer in een diep bordje met een eidooiertje erop en een beetje kruim van insecten. (als vervanger voor de spekjes). Werk af met een grote sprinkhaan..(voor de liefhebber.....)

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.