Culinair lavendel

Op de kwekerij van Roger en Linda in het Limburgse Aalbeek groeien maar liefst zo'n honderd soorten lavendel. Nadia maakt een lekker gerechtje met de verse 'Limburgse lavendel' in de hoofdrol. Daarbij maakt ze een watertje met onder andere lavendelsmaak.

Bereidingstijd Meer dan 60 minuten

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 6
  • ½ l Turkse yoghurt
  • verse moerbeien (of ander zacht fruit zoals bramen, frambozen of blauwe bessen)
  • lavendelhoning
  • eetbare (onbespoten) lavendel en bloemen
  • 250 g
    feta kaas
  • frisgroene olijfolie
  • gemengde rauwkost (bijv. wortel, komkommer, bleekselderij, radijs)
  1. Laat voor de labne de yoghurt 3-4 uur in een schone kaasdoek (of theedoek) in een zeef in een kom uithangen.

  2. Doe ondertussen het fruit, 2 el honing en naar smaak enkele takjes lavendel en bloemblaadjes in een grote kan. Schenk hier water op en laat in de koelkast koud worden en de smaken doortrekken. 

  3. Maak de rauwkost schoon en snijd in mooie gelijke reepjes. 

  4. Klop de feta romig met de labne. Verdeel het mooi over een plat bord of schaal, maak gleufjes en schenk er wat olijfolie over. Bestrooi royaal met wat lavendelbloemetjes.

  5. Serveer de romige feta-labne met het rauwkost en geef het watertje erbij.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.