4 minuten

Culinair met worst

Een familie met smaak, dat staat culinair expert Alain Caron wel aan. Hans Cordemeijer heeft het roer omgegooid en is samen met zijn familie zijn passie gaan volgen. Van een eigen bedrijf in de textiel is hij nu fulltime worsten gaan maken.
Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

  • 20
    plakjes verse worst (saucijs)
  • 100 g
    spekblokjes (of gebruik gedroogde worst en snij het in kleine blokjes)
  • 2 kleine
    prei
  • 7 el
    crème fraîche
  • 80 g
    haricots verts
  • ½ el
    olijfolie
  • 1 tl
    mierikswortel
  • 1 el
    gembersiroop
  • 1 el
    mosterd (savora)
  1. Bak de plakjes worst in een klein beetje olijfolie.

     

  2. Bak de 100 g blokjes spekjes in een pan goudbruin dan leg ze op een stuk keukenpapier.

  3. Was de kleine prei en blancheer het kort in een pan met heet water en koel het af in ijskoud water. Snij de prei vervolgens in blokjes en doe dit in een pannetje met 1 eetlepel crème fraîche en laat het even 3 minuten sudderen.  

  4. Blancheer de haricots verts en bak ze even kort in een pan met een halve eetlepel olijfolie. 

  5. Voor de mierikswortelcréme meng je 2 eetlepels crème fraîche met een theelepel mierikswortel. 

  6. Doe voor de saus 4 eetlepels crème fraîche, 1 eetlepel gembersiroop en 1 eetlepel gladde mosterd in een pannetje en laat het 3 minuten even koken. Breng het op smaak met peper en zout. 

  7. Leg een beetje van het preimengsel in het midden van je bord. Leg daar 5 plakjes worst, dakpansgewijs, er bovenop. Daar wat haricots verts op met de spekjes en als laatste de mierikswortelcréme en sprenkel er wat saus overheen.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.