Dessert met limoncello
Chef-kok Rosah van Schendelen maakt een heerlijk dessert met limoncello, van échte Italiaanse citroenen.
Recept
Ingrediënten
-
Voor 30 stuks:380 grambloem
-
200 mllauwe melk
-
10 gramdroge gist
-
30 gramsuiker
-
2hele eieren
-
8eidooiers
-
200 gramzachte boter
-
10 gramzout
-
2citroenen
-
Voor de suikersiroop:650 gramsuiker
-
1 lwater
-
•gekonfijte gember
-
100 gramsiroop van de gekonfijte gember
-
•limoncello naar smaak
-
Meng de suiker en gist met de melk en roer goed door elkaar.
-
Doe de bloem in de kom van een keukenmachine of in een schaal die geschikt is voor een handmixer. Voeg het gistmengsel bij de bloem en klop goed door.
-
Voeg daarna in delen het ei en de eidooiers toe, zodat al het vocht door het deeg wordt opgenomen.
-
Voeg daarna de boter, het zout en citroenschil toe. Laat het deeg nu 30 minuten rijzen.
-
Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden.
-
Maak nu de suikersiroop. Plaats hiervoor alle ingrediënten, behalve de Limoncello, in een pan en breng kort aan de kook. Haal van het vuur en voeg dan de limoncello naar smaak toe.
-
Verdeel nu een kleine hoeveelheid baba-beslag in kleine bakvormpjes, denk bijvoorbeeld aan een siliconen bolvorm. (Je kunt hiervoor een ijslepel gebruiken die je even in de neutrale olie dompelt. Hierdoor kun je gemakkelijk het beslag verdelen, zonder dat het blijft plakken.)
-
De baba’s zullen gaan groeien tijdens het bakken en daarna nog eens doordat ze zich volzuigen met de suikersiroop, dus maak ze voor het bakken niet te groot. Bak de baba’s circa 10 minuten af op 220 graden.
-
Doe ze in een weckpot en schenk de volledige hoeveelheid suikersiroop in de pot. Het is het lekkerste als je de baba’s een dag van te voren maakt. Serveer ze als dessert met stevige yoghurt, blauwe bessen en lemoncurd. Of.. eet er eentje, zo uit het vuistje!
- Eet smakelijk!