IJsdessert

Culinair expert Alain Caron ontmoet in Eindhoven een bijzondere ijsmaker. Björn Cocu maakt namelijk niet zomaar ijs. Zijn passie is het om de meest gastronomische ijssmaken te creëren. Alain daagt hem uit om een nieuwe smaak te maken en maakt uiteraard een verrassend gerecht met Björns product.

Bereidingstijd Meer dan 60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
 • 2
  limoenen
 • 150 g
  geklopte slagroom
 • 4 el kweeperengelei (dit is te koop in verschillende speciaalzaken, het ik ook mogelijk om voor ander fruit te kiezen)
 • Vers ijs (vanille roomijs of een fruitsorbet is het lekkerst bij dit gerecht)
 • Aardbeiencoulis (8 el)
  400 g
  aardbeien
 • 200 g
  suiker
 • Meringue (6 stuks)
  2
  eiwitten op kamertemperatuur
 • 100 g
  fijne tafelsuiker
 1. Begin met het maken van de meringue. Verwarm de oven voor op 90 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

 2. Doe de eiwitten in een grote metalen kom. Klop het eiwit tot het mengsel helemaal wit is en er aan het eind van de garde pieken ontstaan. 

 3. Schep er al kloppend geleidelijk de fijne tafelsuiker bij. Blijf kloppen tot de suiker volledig is opgenomen. Het wit moet acht keer zijn oorspronkelijke volume hebben en moet glad en glanzend zijn.

 4. Schep de meringue met een lepel op de bakplaat en vorm het tot mooie wolkjes.

 5. Bak de meringues ongeveer 1 uur en 30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze droog aanvoelen en nog niet verkleurd zijn. 

 6. Maak voor de aardbeiencoulis de aardbeien schoon haal de kroontjes er vanaf. Doe de aardbeien in een pan met de suiker en laat het even kort koken. Pureer het geheel met een staafmixer tot een glad mengsel. Haal het vervolgens door een fijne zeef waardoor er een gladde, egale saus overblijft. 

 7. Rasp nu de 2 limoenen. 

 8. Doe de opgeklopte slagroom in een kleine spuitzak, maak de zak dicht en bewaar deze even in de koelkast.

 9. Maak vervolgens een bord op. Begin met een flinke lepel aardbeiencoulis in het midden van het bord en schep daar in het midden weer wat gelei op. Leg daarin een mooi bolletje ijs. Bedek het ijs met wat stukjes meringue en spuit er als laatste wat slagroom op. 

 10. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.