3 minuten

Dessert van schapenkaas en -ijs met verse vijgen

Jolanda en Gerben Bakker runnen op Terschelling een biologische schapenboerderij. Jaarrond lopen hun melkschapen in kruidenrijke weilanden. Van de melk maken de boer en boerin zelf kaas en romig ijs. Culinair expert Alain Caron reist af naar het eiland om hier een kijkje te nemen en weet een prachtig dessert te maken van hun schapenijs en schapenkaas.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

  • 7
    vijgen
  • 4 el
    perenstroop
  • •
    sap van 1/2 citroen
  • 4 el
    dikke yoghurt
  • 2 el
    gemalen nootjes (kies wat je lekker vindt)
  • 2 el
    abrikozenjam
  • 4 bollen
    schapenijs
  • 4
    dunne plakjes schapenkaas
  1. Snij 3 vijgen in kleine blokjes en leg ze in een kommetje met de abrikozenjam en citroensap en laat het even marineren.

  2. Snij de andere vijg in dunne plakjes en leg het even apart.

  3. Leg op het midden van je bord een lepel van de vijgen in jam en leg daar op een mooie bol schapenijs. Daar omheen leg je dakpansgewijs de plakjes vijg met een eetlepel yoghurt. Daar overheen leg je een plakje schapenkaas en als laatste strooi je er wat nootjes overheen. Een simpel dessert maar gegarandeerd een smaakexplosie!

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.