Dessertsoep

Alain wordt meegenomen naar de wereld van de cappuccino en in de wereld van de Latte Art. Hier maakt hij een dessertsoepje bij.

Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    appels
  • 50 gr
    boter
  • 4 el
    kristalsuiker
  • 200 gr
    kastanje creme
  • 150 gr
    crème fraîche
  • 100 gr
    walnoten
  • 100 gr
    hazelnoten
  • 100 gr
    pistachenoten
  • 1 el
    pistacheolie
  • 1
    citroen
  • zout
  1. Maak de puree van gekonfijte appelen in boter en suiker. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in 6 partjes. Bak de partjes in een pan met 50 gram boter met  4 eetlepels kristalsuiker (karamel) tot ze bruin worden. Maak er wanneer het lauwwarm is met een mixer puree van en zet apart.

  2. Meng 200 gram kastanje crème met 120 gram crème fraîche tot het lobbig is. Maal de walnoten, hazelnoten, en de pistache in een blender tot poeder.

  3. Maak het bord als volgt op. Verdeel als eerste de puree van de gekonfijte appel over de bodem van de soepborden. Strooi daarover de gemalen hazelnoot, walnoot en pistache met daarover een klein beetje zout, de citroenrasp en druppel er een beetje pistacheolie over. Doe tot slot de crème van kastanje erover.

  4. Tip: ook lekker met vanille ijs.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.