Recept: Dessertsoep

11 maart 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Dessertsoep
Alain wordt meegenomen naar de wereld van de cappuccino en in de wereld van de Latte Art. Hier maakt hij een dessertsoepje bij.
4 personen

Ingrediënten voor Dessertsoep

  • 4 appels
  • 50 gram boter
  • 4 eetlepels kristalsuiker
  • 200 gram kastanje crème (uit blik)
  • 120-150 gram crème fraîche
  • 100 gram walnoten
  • 100 gram hazelnoten
  • 100 gram pistachenootjes
  • 1 eetlepel pistacheolie
  • Rasp van 1 citroen
  • Zout (bijvoorbeeld fleur de sel, vrij grof zout, meestal uit Bretagne)

 

 

Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Maak de puree van gekonfijte appelen in boter en suiker. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij ze in 6 partjes. Bak de partjes in een pan met 50 gram boter met  4 eetlepels kristalsuiker (karamel) tot ze bruin worden. Maak er wanneer het lauwwarm is met een mixer puree van en zet apart.

  2. 2

    Meng 200 gram kastanje crème met 120 gram crème fraîche tot het lobbig is. Maal de walnoten, hazelnoten, en de pistache in een blender tot poeder.

  3. 3

    Maak het bord als volgt op. Verdeel als eerste de puree van de gekonfijte appel over de bodem van de soepborden. Strooi daarover de gemalen hazelnoot, walnoot en pistache met daarover een klein beetje zout, de citroenrasp en druppel er een beetje pistacheolie over. Doe tot slot de crème van kastanje erover.

  4. 4

    Tip: ook lekker met vanille ijs.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter