Duck eggs benedict

chef-kok
Leon Mazairac
Eggs benedict
2 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
36 personen
Leon maakt een klassiek gerecht: eggs benedict, maar dan met eendeneieren.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 200 g
    geklaarde boter
  • 8
    asperges
  • 5
    eendeneieren
  • 4
    brioche bollen
  • 2
    eendenei-dooiers
  • 1
    sjalotje
  • 1/2
    bosje dille
  • klein handje spinazie
  • Voor de gastric
    1 dl
    kruisbessensap
  • 2 dl
    witte wijn
  • 1
    scheutje azijn

Bereiding

  1. 1

    Schil en kook de asperges en snijd ze vervolgens in vieren.

  2. 2

    Kook de gastric in en klaar de boter. Maak er vervolgens een Hollandaisesaus van door de geklaarde boter, de ingekookte gastric te mengen met twee eidooiers en werk af met de gehakte dille.

  3. 3

    Zet een pannetje op en rooster de brioche broodjes.

  4. 4

    Breng een pan water met een scheutje azijn aan de kook. Zodra het water tegen de kook aan zit pocheer je de eieren in ongeveer vier minuten.

  5. 5

    Doe de spinazie kort in de pan en serveer op de brioche met de asperges.
    Doe daar bovenop het eitje en nappeer het met de Hollandaisesaus.

     

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!