2 minuten
Duck eggs benedict
Leon maakt een klassiek gerecht: eggs benedict, maar dan met eendeneieren.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
200 ggeklaarde boter
-
8asperges
-
5eendeneieren
-
4brioche bollen
-
2eendenei-dooiers
-
1sjalotje
-
1/2bosje dille
-
•klein handje spinazie
-
Voor de gastric1 dlkruisbessensap
-
2 dlwitte wijn
-
1scheutje azijn
-
Schil en kook de asperges en snijd ze vervolgens in vieren.
-
Kook de gastric in en klaar de boter. Maak er vervolgens een Hollandaisesaus van door de geklaarde boter, de ingekookte gastric te mengen met twee eidooiers en werk af met de gehakte dille.
-
Zet een pannetje op en rooster de brioche broodjes.
-
Breng een pan water met een scheutje azijn aan de kook. Zodra het water tegen de kook aan zit pocheer je de eieren in ongeveer vier minuten.
-
Doe de spinazie kort in de pan en serveer op de brioche met de asperges.
Doe daar bovenop het eitje en nappeer het met de Hollandaisesaus.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.