Gepocheerd ei

Hopscheuten met een gepocheerd eitje

Gerecht
Bereidingstijd
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 200 g
    hoppescheuten
  • 2
    sneetjes witbrood
  • daslook olie
  • 4
    eitjes
  • 1 dl
    azijn
  • fleur de sel
  • 0,5 dl
    Poperings hommelbier
  • 3 el
    mayonaise
  • 1/2
    citroen
  • 1 tl
    moutpoeder
  1. Maak de hopscheuten nog daar waar nodig een beetje schoon.

     

  2. Steek het brood uit met een ronde steker. Besprenkel met wat daslookolie en bak ze kort in de pan krokant.
     

  3. Breek de eitjes in een kopje en zorg dat de dooier heel blijft.

     

  4. kook water met de azijn en breng zachtjes aan de kook (kleine belletjes). Maak een draaikolkje en laat voorzichtig het eitje zakken en pocheer zacht gaar.

     

  5. Meng de mayonaise met een halve theelepel moutpoeder op smaak.

     

  6. Breng een pan met water aan de kook met wat melk en een klein beetje citroensap en zout.
     

  7. Blancheer heel kort de hopscheutjes. (mooi beetgaar).

     

  8. Dresseer de eitjes op het toast met wat mayonaise dunne reepjes daslook en natuurlijk de hopscheutjes.

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.