Verse asperges met een kwarteleitje
Alain gaat langs bij een wijn- en aspergeboer. Hij wordt erg blij van dé seizoensgroente! Hij maakt zowel met witte als groene asperges een prachtig gerecht, dat hij serveert met een heerlijk eitje.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
16witte asperges
-
•aspergewijn
-
8krieltjes
-
4groene asperges
-
8kwarteleitjes
-
1citroen
-
30 grboter
-
•olijfolie
-
•pistacheolie
-
•currypoeder
-
•zout naar smaak
-
•paneermeel
-
Snijd de groene asperges in dunne reepjes met een dunschiller en leg deze in een bakje met ijskoud water. Na 1 uur haal je ze eruit en laat je ze drogen op een stuk keukenpapier.
-
Schil de witte asperges en doe ze in een pan met koud water en een beetje zout. Zodra het water kookt, haal je de pan van het vuur en laat het water met de asperges erin afkoelen.
-
Kook de kwarteleitjes in een pan met water en een beetje zout. Laat ze ongeveer 4 minuten koken en pel ze vervolgens onder de koude kraan.
-
Bak de krieltjes in 30 gram boter en haal ze uit de pan als ze mooi goudbruin zijn gebakken. Let op: laat de boter in de pan.
-
Bak 8 van de witte asperges in de boter van de krieltjes.
-
Doe wat olijfolie en een beetje citroensap bij de boter in de pan en maak nog even warm. Dit kun je later over je gerecht schenken!
-
Maak vervolgens de borden op. Leg op elk bord 4 witte asperges (2 gekookte en 2 gebakken, om en om).
-
Snijd 2 kwarteleitjes doormidden en leg deze erbij samen met de krieltjes en een paar reepjes groene asperges. Schenk wat van de saus uit de pan over het gerecht. Als extraatje kun je eventueel nog een beetje currypoeder over het gerecht kruimelen.
- Eet smakelijk!