Meringue eendjes | Ramon Brugman

Eendjes van meringue voor Pasen

Op zoek naar een vrolijk én feestelijk bakproject voor Pasen? Chef-kok Ramon Brugman laat zien hoe je luchtige meringue eendjes maakt — perfect voor op de paastafel of als zoete traktatie bij de brunch.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 100 ml
    eiwit
  • 300 gr
    suiker
  • 4 el
    water
  • Gele en rode kleurstof
  1. Klop het eiwit stijf en voeg geleidelijk 100 gram suiker. Verwarm ondertussen 200 gram suiker met 4 eetlepels water in een pannetje tot het mengsel 120 graden bereikt.

  2. Giet de hete suiker bij het opgeklopte eiwit en klop goed door. Laat de mixer daarna op lage stand draaien tot het eiwit volledig is afgekoeld.

  3. Meng er gele en rode kleurstof door om de eendjes een leuke kleur te geven. Spuit met een spuitzak kleine eendjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek er eventueel een prikkertje in voor het serveren.

  4. Droog de eendjes ongeveer 20 minuten in een oven van 100 graden. Laat ze daarna goed afkoelen zodat ze stevig en knapperig worden.

  5. Geniet van je meringue eendjes!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.