Eenpansgerecht met tomatenrijst, gehakt en groenten
Geniet van dit smaakvolle eenpansgerecht van onze chef-kok Sharon de Miranda: een Mediterrane rijstschotel met gehakt, frisse groenten, spinazie en olijven. Afgetopt met Griekse yoghurt en munt voor een frisse twist. Ideaal voor een snelle en voedzame maaltijd!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
400 gtomatenblokjes (uit blik)
-
300 gzilvervliesrijst
-
200 grundergehakt
-
100 gpitloze groene olijven
-
100 gverse spinazie
-
1broccoli
-
1venkel
-
1prei
-
1bosje munt
-
1ui
-
4 elGriekse yoghurt
-
2bouillonblokjes
-
2tenen knoflook
-
2 eltomatenpuree
-
1 elvenkelzaad
-
•een paar blaadjes munt
-
Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
-
Verhit een wok en bak het gehakt goudbruin.
-
Voeg het venkelzaad en de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
-
Snijd de broccoli in roosjes, de venkel in repen en de prei in ringen.
-
Voeg de gesneden groenten toe aan het gehakt in de wok en roerbak het geheel 2 minuten.
-
Voeg de tomatenblokjes toe, verkruimel de bouillonblokjes erboven en roer alles goed door elkaar.
-
Voeg, zodra de rijst gaar is, de rijst lepel voor lepel toe aan het gehaktmengsel, afgewisseld met een handje spinazie.
-
Roer alles goed door totdat alle rijst en spinazie zijn opgenomen in het gerecht.
-
Voeg de olijven toe en schep het geheel nogmaals goed om.
-
Serveer de rijstschotel met een lepel Griekse yoghurt en garneer met een paar blaadjes munt.
- Geniet van je heerlijke eenpansgerecht!!