7 minuten

Eenpansgerecht met tomatenrijst, gehakt en groenten

Geniet van dit smaakvolle eenpansgerecht van onze chef-kok Sharon de Miranda: een Mediterrane rijstschotel met gehakt, frisse groenten, spinazie en olijven. Afgetopt met Griekse yoghurt en munt voor een frisse twist. Ideaal voor een snelle en voedzame maaltijd!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 400 g
    tomatenblokjes (uit blik)
  • 300 g
    zilvervliesrijst
  • 200 g
    rundergehakt
  • 100 g
    pitloze groene olijven
  • 100 g
    verse spinazie
  • 1
    broccoli
  • 1
    venkel
  • 1
    prei
  • 1
    bosje munt
  • 1
    ui
  • 4 el
    Griekse yoghurt
  • 2
    bouillonblokjes
  • 2
    tenen knoflook
  • 2 el
    tomatenpuree
  • 1 el
    venkelzaad
  • een paar blaadjes munt
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook de zilvervliesrijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

  3. Verhit een wok en bak het gehakt goudbruin.

  4. Voeg het venkelzaad en de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.

  5. Snijd de broccoli in roosjes, de venkel in repen en de prei in ringen.

  6. Voeg de gesneden groenten toe aan het gehakt in de wok en roerbak het geheel 2 minuten.

  7. Voeg de tomatenblokjes toe, verkruimel de bouillonblokjes erboven en roer alles goed door elkaar.

  8. Voeg, zodra de rijst gaar is, de rijst lepel voor lepel toe aan het gehaktmengsel, afgewisseld met een handje spinazie.

  9. Roer alles goed door totdat alle rijst en spinazie zijn opgenomen in het gerecht.

  10. Voeg de olijven toe en schep het geheel nogmaals goed om.

  11. Serveer de rijstschotel met een lepel Griekse yoghurt en garneer met een paar blaadjes munt.

     

     

  12. Geniet van je heerlijke eenpansgerecht!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.