Eilandgerecht met cranberry en duindoorn

chef-kok
Leon Mazairac
Eten
4 min
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
11 personen
Chef-kok Robert houdt van puur en natuur en betrekt de ingrediënten van het eiland in zijn gerechten. Cranberries, duindoorn, paddenstoelen: Leon gaat graag met Robert op pad om al dat moois te plukken. En daar maken ze samen een mooi gerecht mee.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 4
    kabeljauw van 40 g.
  • 12
    mosseltjes
  • 1
    jonge prei
  • 2 tl
    Vlielandse honing
  • 2
    jonge bietjes
  • 100 g
    Vlielandse paddenstoelen
  1. 1

    Maak dunne lamellen van de rode biet en leg dit in zoetzuur (maak dit van een beetje sushi azijn en honing)

  2. 2

    Snij de prei in ringetjes en bak dit kort aan en doe dit ook met de paddenstoelen.

  3. 3

    Gaar de vis en de mosseltjes en schroei de kabeljauw.

  4. 4

    Serveer het met een beetje olijfolie of gerookte mosseljus.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!