4 minuten

Feestelijk kerstdessert met kiwi crème, kiwi tartaar en kiwi chips

Onze kok Jetske van den Elsen maakt een feestelijk dessert met kiwi in de hoofdrol! Ze gaat de kiwi op 3 verschillende manieren bereiden: als kiwi crème, kiwi tartaar en kiwi chips.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Nagerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

-
Aantal personen 4
+
  • Voor de kiwi crème:
    3
    kiwi’s
  • 2 el
    suiker
  • 25 gr
    maizena
  • 100 ml
    (plantaardige) slagroom
  • 1-2 el
    citroensap
  • 1 tl
    vanillesuiker
  • 2
    drupjes pandan pasta / eetbare groene kleurstof (optioneel)
  • Voor de kiwi chips:
    1
    kiwi
  • Voor de kiwi tartaar:
    3
    kiwi’s (groen of mix groen en geel)
  • 20
    groene druiven
  • handje
    kleine muntblaadjes
  • 10
    kiwibesjes (optioneel)
  • Voor de dadel-koek crumble:
    7
    Medjoul dadels zonder pit (of 9-10 gewone dadels)
  • 4
    haverkoekjes
  • agavesiroop
  • Extra
    steekring met een diameter van 7 cm
  1. Voor de kiwi crème schil je de kiwi’s en snijd ze in grove stukken. Doe de stukken in een steelpan en pureer de kiwi’s met een staafmixer. (Voeg optioneel 1-2 druppels groene eetbare kleurstof toe).

  2. Verwarm de kiwi’s met de suiker en citroensap (Afhankelijk van de smaak van de kiwi. Is de kiwi heel zoet, voeg wat citroensap toe. Is de kiwi zuur, voeg wat suiker naar smaak toe).

  3. Meng de maizena met een beetje water zodat het een papje wordt. Zodra de kiwi's in de pan een beetje warm zijn, voeg je het maizena papje toe en breng het aan de kook. Blijf roeren totdat het mengsel dik is geworden. Haal dan van het fornuis en laat afkoelen.

  4. Klop de slagroom op met 1 tl vanillesuiker. Meng het koude kiwi mengsel met slagroom (klop met garde totdat het goed
    gemengd is). Doe de kiwi crème in een spuitzak met kartel mondje en leg in de koelkast.

  5. Ga verder met de kiwi chips. Snijd de kiwi in zo dun mogelijke plakjes en dep af met keukenpapier. Bak ze in een airfryer of oven op 65 graden ongeveer 6-7 uur (of net zolang totdat ze krokant zijn). Keer af en toe de schijfjes om.

  6. Voor de kiwi tartaar, snijd je de kiwi’s en druiven in kleine blokjes. (De kiwibes in dunne plakjes). Meng het fruit en de munt door elkaar.

  7. Dan maak je de koek-dadels crumble. Doe eerst de dadels in een kleine hakmolen en maal de dadels fijn. Voeg daar wat agavesiroop aan toe om het sticky te maken (als je medjoul dadels gebruikt is dit misschien niet nodig).

  8. Nu ga je het bord opmaken. Leg een steekring op een bord. Daarin doe je een paar eetlepels van de crumble, druk het een beetje aan. Daarop het kiwi mengsel en de plakjes kiwibes. Verwijder voorzichtig de ring en spuit een toef van de crème op het taartje. Maak het helemaal af met een chipje van kiwi!

  9. Geniet van je dessert met kiwi!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

De beste Smaakmakers van Jetske in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Koraal tuiles - Jetske