3 minuten

Zelfgemaakte soesjes met pistache ijs en frisse fruitsalade

Onze chef-kok Alain Caron gaat aan de slag met een verrukkelijk dessert om van te smullen! Heerlijke soesjes met pistache ijs en een frisse fruitsalade van passievrucht, mango en banaan.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Nagerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de soesjes
    100 gr
    melk
  • 100 gr
    water
  • 100 gr
    roomboter (ongezouten)
  • 100 gr
    bloem
  • 4
    eieren (middelgroot)
  • zout
  • Voor de vijgen
    18
    vijgen
  • 1 el
    suiker
  • 1/3 el
    rode wijn
  • 1/3 l
    water
  • Voor de vulling
    1
    banaan
  • 4
    pistache ijs (of een andere smaak naar keuze)
  • 3
    stukken mango
  • 1
    passievrucht
  • 3 el
    passievrucht sap
  • 2 el
    honing
  • 4 tl
    theelepels muntolie
  • Slagroom naar smaak
  1. Voor de soesjes, verwarm de oven op 200 graden voor. Neem een steelpannetje en verwarm hierin de melk, water en roomboter tot de boter is gesmolten en het begint te koken.

  2. Haal dan het pannetje van het vuur en voeg de bloem toe samen met een flinke snuf zout. Meng dit met de garde door elkaar en zet het daarna weer terug op laag/middelhoog vuur.

  3. Roer of schep met een spatel regelmatig het deeg om, laat dit voor ongeveer 10 minuten bakken tot het een stevige bal deeg is.

  4. Doe de deegbal in een keukenmachine met een platte menghaak, zet deze aan en voeg een voor een de eieren toe. Voeg pas een nieuw eitje toe als het oude is opgenomen. Meng dit goed door elkaar tot een mooi glad deeg. Doe vervolgens het deeg in de spuitzak en spuit op een met bakpapier beklede bakplaat, kleine bolletjes soezendeeg ter grootte van een walnoot. Houd er rekening mee dat je iets ruimte tussen de soezen houdt omdat ze uitzetten in de oven.

  5. Bak de soesjes in ongeveer 20-25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Laat ze daarna even afkoelen.

  6. Voor de vulling, snijd de banaan en mango in kleine blokjes. Doe deze in een bak.

  7. Kook de vijgen met de suiker, rode wijn en water op laag vuur tot ze gaar zijn. Laat dit ongeveer 20 minuten afkoelen en snijd ze dan in kleine blokjes.

  8. Voeg de helft van het vruchtvlees van de passievrucht toe aan de rest van het fruit. Meng vervolgens het passievrucht sap met de honing en voeg dit toe aan het fruit. 

  9. Voor het serveren, snijd de soesjes doormidden. Leg op een bord wat van de fruitsalade. Vul de soesjes met de slagroom. Schep een mooie bol ijs en leg op de slagroom. Pak de andere helft van het soesje en doe deze er weer op. Leg dan de gevulde soesjes op de fruitsalade. Maak af met de muntolie.

  10. Geniet van de soesjes met pistache ijs en fruitsalade!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.