Recept: Friese asperges met zalm

11 mei 2018
Waardeer: 
(Totaal: 24 stemmen)
4 personen

Ingrediënten voor Friese asperges met zalm

Ingrediënten 

  • 400 g gemarineerde zalm
  • 20 (friese) asperges
  • 50 g roomboter
  • zout en peper
  • 40 gram peterselie
  • 1 ei
  • 1dl room
  • citroenrasp

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving

 

 

Aan de slag

  1. 1

    Schil de asperges mooi rond. 

  2. 2

    Zet water op in een pan met wat zout en een klontje boter. Doe de aspergeschillen in de pan en breng het aan de kook. Laat het vervolgens 20 min trekken.

  3. 3

    Doe het water door de pan en in het vocht kook je de asperges beetgaar. Let op: niet helemaal gaar!. Snij daarna de asperges in kleine stukjes.

  4. 4

    Kook het vocht voor de helft in met de room.

  5. 5

    Als de saus wat dikte krijgt gaar je de asperges verder in deze saus. Laat de saus eerst goed indikken. 

  6. 6

    Werk af met fijngehakte peterselie en een verkruimeld eitje.

  7. 7

    Trancheer (snij dunne lamellen) van de zalm.

  8. 8

    Serveer in een diep bord. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter