Frisse rode bietensalade met yoghurtdressing en knapperige kipkluifjes
Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt knapperige kipkluifjes met een frisse bietensalade met pistachenoten. Een feestelijk bord dat zowel smaak als kleur combineert. Smullen!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
voor de kipkluifjes2 dlkarnemelk
-
300 gbloem
-
1 elknoflookpoeder
-
1 eluienpoeder
-
1 tlgemalen witte peper
-
1 tlgerookte paprikapoeder
-
1 tlzout
-
400 gkipkluifjes
-
•olie om in te frituren
-
voor de bietensalade800 gvoorgekookte bieten
-
300 gGriekse yoghurt
-
1bosje platte peterselie
-
1limoen
-
1rode ui
-
1teen knoflook
-
100 gpistachenoten
-
•peper en zout
-
voor de smoothie4sinaasappels
-
2takjes verse dille
-
200 gdiepvriesmango
-
2 dlsojamelk
-
Meng de karnemelk met de helft van de bloem, knoflookpoeder, uienpoeder, witte peper, paprikapoeder en zout. Roer tot een glad beslag.
-
Haal de kipkluifjes eerst door de overige bloem, dan door het kruidenbeslag, en vervolgens opnieuw door de bloem.
-
Verhit de olie tot 180°C en frituur de kip in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Snijd de rode bieten in kleine blokjes. Snipper de rode ui en hak de knoflook en peterselie fijn.
-
Meng de Griekse yoghurt door de bieten. Voeg de peterselie, ui, knoflook, limoensap en wat peper en zout toe naar smaak.
-
Rooster de pistachenoten kort in een droge koekenpan tot ze geuren en licht kleuren. Laat afkoelen, hak grof en strooi als topping over de salade.
-
Pers de sinaasappels en doe het sap samen met de mango, dille en sojamelk in een blender.
-
Mix tot een romige, gladde smoothie.
-
Serveer de krokante kipkluifjes warm met een flinke lepel van de bietensalade en een glas van de smoothie.
- Geniet van deze heerlijke kipkluifjes met bietensalade!!