8 minuten

Frisse rode bietensalade met yoghurtdressing en knapperige kipkluifjes

Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt knapperige kipkluifjes met een frisse bietensalade met pistachenoten. Een feestelijk bord dat zowel smaak als kleur combineert. Smullen!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • voor de kipkluifjes
    2 dl
    karnemelk
  • 300 g
    bloem
  • 1 el
    knoflookpoeder
  • 1 el
    uienpoeder
  • 1 tl
    gemalen witte peper
  • 1 tl
    gerookte paprikapoeder
  • 1 tl
    zout
  • 400 g
    kipkluifjes
  • olie om in te frituren
  • voor de bietensalade
    800 g
    voorgekookte bieten
  • 300 g
    Griekse yoghurt
  • 1
    bosje platte peterselie
  • 1
    limoen
  • 1
    rode ui
  • 1
    teen knoflook
  • 100 g
    pistachenoten
  • peper en zout
  • voor de smoothie
    4
    sinaasappels
  • 2
    takjes verse dille
  • 200 g
    diepvriesmango
  • 2 dl
    sojamelk
  1. Meng de karnemelk met de helft van de bloem, knoflookpoeder, uienpoeder, witte peper, paprikapoeder en zout. Roer tot een glad beslag.

  2. Haal de kipkluifjes eerst door de overige bloem, dan door het kruidenbeslag, en vervolgens opnieuw door de bloem.

  3. Verhit de olie tot 180°C en frituur de kip in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.

  4. Snijd de rode bieten in kleine blokjes. Snipper de rode ui en hak de knoflook en peterselie fijn.

  5. Meng de Griekse yoghurt door de bieten. Voeg de peterselie, ui, knoflook, limoensap en wat peper en zout toe naar smaak.

  6. Rooster de pistachenoten kort in een droge koekenpan tot ze geuren en licht kleuren. Laat afkoelen, hak grof en strooi als topping over de salade.

  7. Pers de sinaasappels en doe het sap samen met de mango, dille en sojamelk in een blender.

  8. Mix tot een romige, gladde smoothie.

  9. Serveer de krokante kipkluifjes warm met een flinke lepel van de bietensalade en een glas van de smoothie. 

  10. Geniet van deze heerlijke kipkluifjes met bietensalade!!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.