Frisse rode bietensalade met yoghurtdressing en knapperige kipkluifjes
Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt knapperige kipkluifjes met een frisse bietensalade met pistachenoten. Een feestelijk bord dat zowel smaak als kleur combineert. Smullen!
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
voor de kipkluifjes2 dlkarnemelk
-
300 gbloem
-
1 elknoflookpoeder
-
1 eluienpoeder
-
1 tlgemalen witte peper
-
1 tlgerookte paprikapoeder
-
1 tlzout
-
400 gkipkluifjes
-
•olie om in te frituren
-
voor de bietensalade800 gvoorgekookte bieten
-
300 gGriekse yoghurt
-
1bosje platte peterselie
-
1limoen
-
1rode ui
-
1teen knoflook
-
100 gpistachenoten
-
•peper en zout
-
voor de smoothie4sinaasappels
-
2takjes verse dille
-
200 gdiepvriesmango
-
2 dlsojamelk
-
Meng de karnemelk met de helft van de bloem, knoflookpoeder, uienpoeder, witte peper, paprikapoeder en zout. Roer tot een glad beslag.
-
Haal de kipkluifjes eerst door de overige bloem, dan door het kruidenbeslag, en vervolgens opnieuw door de bloem.
-
Verhit de olie tot 180°C en frituur de kip in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
Snijd de rode bieten in kleine blokjes. Snipper de rode ui en hak de knoflook en peterselie fijn.
-
Meng de Griekse yoghurt door de bieten. Voeg de peterselie, ui, knoflook, limoensap en wat peper en zout toe naar smaak.
-
Rooster de pistachenoten kort in een droge koekenpan tot ze geuren en licht kleuren. Laat afkoelen, hak grof en strooi als topping over de salade.
-
Pers de sinaasappels en doe het sap samen met de mango, dille en sojamelk in een blender.
-
Mix tot een romige, gladde smoothie.
-
Serveer de krokante kipkluifjes warm met een flinke lepel van de bietensalade en een glas van de smoothie.
- Geniet van deze heerlijke kipkluifjes met bietensalade!!