Lunchsalade met rode biet, avocado en geitenkaas
Straks lunchen, maar geen zin in een boterham? Maak de geitenkaas salade naar recept van onze chef-kok Ramon Brugman. Bomvol appel, walnoten, rode bietjes, een smeuïge avocadocrème en lekkere toppings.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de avocadocrème:2avocado's
-
1citroen
-
1teen knoflook
-
4druppels tabasco
-
•zout
-
•peper
-
Voor de bietensalade:4gekookte rode bieten
-
1zure appel
-
1rode ui
-
50 gwalnoten
-
30 mlaceto balsamico
-
100 mlolijfolie
-
1 tlmosterd
-
•zout
-
•peper
-
Voor de geitenkaasrolletjes:200 ggeitenkaas
-
75 gpistachenootjes zonder dop
-
50 ggedroogde cranberry's
-
Voor de decoratie:1appel
-
•tuinkers
-
Haal de avocado uit de schil. Voeg wat citroensap toe. Doe wat zout op de knoflook en pureer de knoflook.
-
Voeg de tabasco toe. Je kunt eventueel nog peper toevoegen op smaak. Prak alles met een vork.
-
Snijd de rode ui, appel en de rode biet brunoise, in kleine blokjes. Hak de walnoten en roer alles door elkaar.
-
Voeg de balsamico, olijfolie, mosterd en een klein beetje peper en zout toe. Roer dit goed door.
-
Maak een rolletje van de geitenkaas. Hak de pistache en de cranberry’s. Rol de kaas door de pistache en snijd plakjes van 2 cm dik.
-
Voor de appelrolletjes snijd je de appel in dunne plakjes. Voeg hier wat citroensap aan toe. Rol de plakjes op.
-
Serveer de salade met wat avocadocrème op het bord. Schep hier de bietensalade op. Werk het geheel af met de geitenkaas en de appelrolletjes. Leg hier nog een paar plakjes tuinkers bovenop.
- Eet smakelijk!