Luchtig flatbread met bietenhummus en feta
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Flatbread200 gGriekse yoghurt
-
200 gzelfrijzend bakmeel
-
3 tenenknoflook
-
1 tlkummelzaad
-
1 tlzout
-
Bietenhummus120 ggewelde kikkererwten
-
100 gtahin
-
3gekookte bieten
-
1citroen
-
1 teenknoflook
-
1 tlkomijn poeder
-
1 tlpaprika poeder
-
•zout
-
Grein50 gmierikswortel
-
1gekookte rode biet
-
1 elsuiker
-
1 elwitte wijnazijn
-
1 elwater
-
•zout
-
Garnering150 gfeta
-
100 ggeroosterde walnoten
-
•bietenblad
-
Rooster het kummelzaad in een droge koekenpan. Meng alle ingrediënten met elkaar en kneed tot een bal. Verdeel het deeg in vier stukken en duw ze plat. Bak ze in een droge koekenpan ongeveer 3 à 4 minuten per kant. Haal ze uit de pan en bewaar ze in een theedoek. Zo blijven ze mals.
-
Zet de kikkererwten op met koud water, voeg een beetje zout toe. Kook de kikkererwten in 60 minuten gaar. Bewaar wat kookvocht en giet de rest af. Doe de kikkererwten in de blender en voeg de tahin, gekookte rode bieten, het sap van de citroen en de fijn gesneden teen knoflook toe. Pureer tot een grove puree.
-
Als het heel stevig is voeg je een beetje kookvocht van de kikkererwten toe zodat de hummus wat smeuïger wordt. Denk eraan dat als de hummus afkoelt deze weer dikker wordt. Voeg dus genoeg vocht toe. Voeg de komijn en de paprikapoeder toe. Breng op smaak met zout en pureer fijn. Haal de hummus uit de blender en laat afgedekt afkoelen.
-
Schil de mierikswortel en snijd samen met de rode bieten in kleine stukjes. Doe eerst de mierikswortel in de keukenmachine en draai fijn. Voeg de rode bieten, suiker, witte wijnazijn, water en wat zout toe. Mix tot een gladde massa. Proef het goed, misschien moet er nog een beetje zout bij.
-
Smeer een dikke laag van de hummus op het knoflook flatbread, leg daar een kern van grein op. Verkruimel er wat feta en geroosterde walnoten overheen. Decoreer met bietenblad.
- Geniet van je zelfgemaakte flatbread met bietenhumus en feta!