8 minuten

Luchtig flatbread met bietenhummus en feta

Chef-kok Ramon Brugman maakt luchtig flatbread met knoflook en zelfgemaakte bietenhummus en feta.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Flatbread
    200 g
    Griekse yoghurt
  • 200 g
    zelfrijzend bakmeel
  • 3 tenen
    knoflook
  • 1 tl
    kummelzaad
  • 1 tl
    zout
  • Bietenhummus
    120 g
    gewelde kikkererwten
  • 100 g
    tahin
  • 3
    gekookte bieten
  • 1
    citroen
  • 1 teen
    knoflook
  • 1 tl
    komijn poeder
  • 1 tl
    paprika poeder
  • zout
  • Grein
    50 g
    mierikswortel
  • 1
    gekookte rode biet
  • 1 el
    suiker
  • 1 el
    witte wijnazijn
  • 1 el
    water
  • zout
  • Garnering
    150 g
    feta
  • 100 g
    geroosterde walnoten
  • bietenblad
  1. Rooster het kummelzaad in een droge koekenpan. Meng alle ingrediënten met elkaar en kneed tot een bal. Verdeel het deeg in vier stukken en duw ze plat. Bak ze in een droge koekenpan ongeveer 3 à 4 minuten per kant. Haal ze uit de pan en bewaar ze in een theedoek. Zo blijven ze mals.

  2. Zet de kikkererwten op met koud water, voeg een beetje zout toe. Kook de kikkererwten in 60 minuten gaar. Bewaar wat kookvocht en giet de rest af. Doe de kikkererwten in de blender en voeg de tahin, gekookte rode bieten, het sap van de citroen en de fijn gesneden teen knoflook toe. Pureer tot een grove puree.

  3. Als het heel stevig is voeg je een beetje kookvocht van de kikkererwten toe zodat de hummus wat smeuïger wordt. Denk eraan dat als de hummus afkoelt deze weer dikker wordt. Voeg dus genoeg vocht toe. Voeg de komijn en de paprikapoeder toe. Breng op smaak met zout en pureer fijn. Haal de hummus uit de blender en laat afgedekt afkoelen.

  4. Schil de mierikswortel en snijd samen met de rode bieten in kleine stukjes. Doe eerst de mierikswortel in de keukenmachine en draai fijn. Voeg de rode bieten, suiker, witte wijnazijn, water en wat zout toe. Mix tot een gladde massa. Proef het goed, misschien moet er nog een beetje zout bij.

  5. Smeer een dikke laag van de hummus op het knoflook flatbread, leg daar een kern van grein op. Verkruimel er wat feta en geroosterde walnoten overheen. Decoreer met bietenblad.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.